Gritstitch …..

9 Januari 2016

Vanmorgen na ontbijten en huishouden dacht ik …. ik heb nog net een uurtje over,  – ook vandaag ga ik een filmpje maken – van de gritstitch … jaja de gritstitch.

Ik ga zoeken via Google of er ook een Nederlandse naam voor is, nee …. niet te vinden. Als je grit in het vertaalschema zet komt er gruis uit dus ook op gruis steek gezocht maar nee ook niet bekend. De haakbijbel geheel doorgebladerd maar kom er niet uit tot nu toe. In overleg met Kim die de steek al als fototutorial heeft staan op haar site bymomkim.wordpress.com besluiten we om het maar gewoon de gritstitch te noemen.

Gritstitch by kim = even aantal stokjes opzetten, 1 keerlosse, hst in 1e steek, steek overslaan en dan vaste en stokje in de volgende steek, steek overslaan, vaste en stokje in volgende steek etc tot het einde van de toer, hst in de 3e losse van je eerste stokje

toeren erna, 1 keerlosse, hst in de 1e steek, steek overslaan en dan vaste en stokje in de volgende steek …… hst in de keerlosse van de vorige toer.

Ik vind het meteen een hele mooie steek!

Al met al ben je dan weer een uur bezig geweest met uitzoeken en is mijn tijd die ik vandaag voor het haken had voorbij gevlogen. Heel leerzaam al dat zoeken en lezen, maar tijd tikt gestaag door.

Ik besluit dan ook vandaag geen filmpje op te nemen maar lekker te relaxen wat betekend gezellig met gezin en de hondjes zitten, gewinkeld en gewandeld, stoofpeertjes gemaakt en vanavond wat gehaakt aan mijn give away omslagdoek en mijn spelletje hayday op de telefoon spelen, dat geeft mij zo’n rust dat is ook belangrijk.

Ga zo nog even een paar toertjes haken aan de omslagdoek samen met de hondjes op schoot, leven kan toch eenvoudig gelukkig zijn 🙂

Gritje.