Zomaar even een mutsje gehaakt – wintermuts van craftkitchen.nl

26 September 2016  — 11.00u

Zomaar onverwacht heb ik een tutorial gemaakt voor een kindermutsje, het kwam zo….

muts-2-300x169

 

Op Facebookgroep Haken en haakpatronen zag ik een oproep van Sonja over een leuke wintermuts die staat op craftkitchen.nl  ( klik hier maar voor de link) en Sonja had vragen over het patroon.

Ik moet eerlijk zeggen dat je ook echt even goed moet lezen om te begrijpen wat er gevraagd wordt en er ontbreken enkele belangrijke stappen zoals toer sluiten met een hv en toer beginnen met 1 of twee beginlossen. Ik ben dus zelf het mutsje gaan haken om aan Sonja te kunnen zeggen wat er gevraagd wordt maar het uitleggen zou zoveel tijd in beslag nemen dat ik aanbood om er youtube uitleg van te maken.

Eerst heb ik toestemming gevraagd aan craftkitchen of ik het mocht verfilmen en ik kreeg meteen toestemming. Dat ik het mutsje aan het voorhaken was kwam ik erachter dat vanaf toer 5 het patroon anders wordt dan dat je ziet op de foto van de muts, dus ik ben gaan uitzoeken waar dat door kwam en met het uitzoeken ben ik vanaf toer 5 anders gaan haken. Ik ben in plaats van relief halve stokjes achter wat in het originele patroon staat  gaan haken in de achterste lus en dan krijg je wel het mooie rustige overgang van reliefstokje voor naar halve stokje in de achterste lus

Door het patroon van craftkitchen is er nu wel weer een leuk patroon dus toegevoegd aan mijn youtubekanaal en de afspeellijst voor de wintermuts reliefsteek vind je hier : Afspeellijst wintermuts reliefsteek 

Deze week wil ik verdergaan aan de deken voor Caroline, het weer is zoveel beter om de deken op schoot te hebben en het wordt echt tijd dat deze deken naar Caroline gaat. Ik hou jullie op de hoogte 🙂

De fantasiesloffen ga ik binnenkort ook aan beginnen maar eerst de deken van Caroline afmaken en de twee tussendoor projectjes hebben mijn haakzin weer helemaal teruggebracht dus het haken is weer in de turbostand … hahaha

Ik wens jullie heel veel haakplezier en tot gauw,

Mutsje