Haken, filmpjes én een nieuwe uitbedachte opzettoer!!

28 Mei 2017 — 13.00u

 

Zo krijgen we visite want het is prachtig weer in Nederland en natuurlijk gaan we dan ; BBQ

Ik heb zoveel te vertellen dat ik dat toch nog graag even wil doen.

 

Wlog 10:

In de week na mijn vorige blogbericht maak ik mijn Wlog 10 en dit is de laatste keer in de Keukenhof. Ik ga binnenkort zeker nog een compilatie maken van al de bloemen die ik gefotografeerd heb want er zitten echt hele mooie foto’s bij

 

Nagels Diana Timmer: 

Ik wil eigenlijk in die week veel filmen maar mijn nagels springen gewoon van mijn nagels ….. lees Wendy is af en toe best een lompie lompie …hihihi

IMG_20170518_201728-300x225

 

En met die korte nageltjes van mezelf wil ik eigenlijk niet meer filmen dus ik wacht tot ik de nieuwe set heb en wat ben ik blij dat ik gewacht heb want kijk toch eens wat een mooie set: Diana, weer bedankt!!

 

Dus dat betekend dat ik aan de slag kan …..

Wlog 11:

Eerst maak ik daarom een nieuw Wlog waar ik ook laat zien dat ik naar Diana ga en dat ik nieuwe nagels krijg en in het Wlog komt de volgende steek al ter sprake:

 

Judithsteek: 

Op mijn todo lijstje stond al heel lang deze steek omdat het al gevraagd was – Esther laat me een week geleden een foto zien van haar nieuwe vest en die is gemaakt met …. de Judithsteek

18527856_1918678025088014_5924198578917654467_n

Dus gisteren het filmpje opgenomen en die staat nu online. Het patroon is dus van Esther Meijer en ze heeft haar patroon uitgeschreven speciaal voor Desiree want het vest is gehaakt met het mooie Papatya garen. Het patroon kan je dus vinden bij Desiree op www.sieradenenzo.nl Ik ben dus heel blij dat ik eindelijk dit filmpje van mijn todo lijstje kan halen en dat Esther er zo’n mooi vest mee heeft gemaakt bewijst maar weer dat ik gewoon moest wachten met dat filmpje …. hahahahaha

Give away:

Ik ben zelf gek op give aways om te doen gewoon omdat het zo leuk is om dingen weg te geven en anderen blij te maken en ik heb weer een hele leuke give away gevonden. Ingrid maakt hele leuke patroontjes die je kan vinden op haar website www.inkugurumi.nl  en ikzelf ben helemaal gek van ….. kijk maar in het filmpje!

Echt leuk de patroontjes en je hebt gewoon 3x kans!!!!

Dus gezellig meedoen met 1x kans op Facebookgroep Haakwerkje en 2x kans bij Facebookgroep Inkugurumi want je kent het gezegde: Niet geschoten is …..altijd mis.

CAL van Imke Crooimans:

Ik heb er zo naar uitgekeken om de pauw te maken van Imke dat ik toch zaterdag en zondag tijd maak om te gaan haken aan de pauw.

Ik heb nu zondagmiddag 13.30u het hoofdje bijna af want er kwam weer van alles tussen. Maar het begin is er een wat een mooi fijn garen om mee te haken. Wat mij opvalt wat een heerlijk katoen het is en het voelt fijn aan. Ik begrijp nu wel waarom Imke met dit garen werkt en dat Trudi deze verkoopt op wolwebwinkel.nl 

Naamloos-300x216

 

 

Dan een hele mooie steek:

Ik ben echt trots – als een pauw ( als die van Imke Crooijmans ….hihihi)   ik heb de begintoer bedacht om al hakend de chevronsteek op te zetten.

Ik ben echt gek op  begintoeren en ik heb er al heel wat gemaakt, kijk maar in deze afspeellijst:

 

Daar kan ik nu dus een nieuwe – echt helemaal NIEUW op de haakmarkt….hihihi – de chevronsteek al hakend opzetten!!

Dat betekend dat ik heb moeten uitpuzzelen hoe je al hakend een steek moet overslaan en het is eigenlijk zo simpel …. maar juist daardoor duurde het vrij lang voordat ik het doorhad want ik dacht gewoon te moeilijk.

Met deze tutorial verwacht ik echt dat het veel dekens en truien gaat veranderen want geen strakke randen meer aan je haakwerkjes is toch wat ieder haakster wil.

Als ik de tutorials ( nederlands en Engels!!) online heb gezet, plaats ik ze ook hier in dit bericht …… was om 14.15u hihihhi

 

Paypal:

Jaja, Wendy gaat ook een beetje met de tijd mee …hihihi …. mijn dochter heeft me vandaag geholpen met het maken van een Paypal account. Ik heb deze aangemaakt omdat ik nu steeds meer de vraag krijg waarom ik alles gratis doe en of ze iets voor me kunnen doen.

Dus ik had al buy me a cup of coffee gemaakt op mijn website – maar Paypal is vertrouwd, veilig en heel makkelijk. Het enige wat je nodig hebt is een Paypalaccount ( gratis)

Ik gebruik veel wol en haakspulletjes en de vraag naar tutorials wordt nu ook groter en ik wil graag mijn apparatuur langzaamaan gaan verbeteren zodat de kwaliteit van de filmpjes omhoog gaat om nog duidelijkere filmpjes te maken. Zo wil ik nu gaan sparen voor een goede camera om op te nemen want ik doe het nu met een mobiele telefoon.

Dus mocht je me willen helpen om de camera te gaan aanschaffen is er nu een help mij link bij mijn filmpjes te vinden en bij mijn berichtjes in dit blog. Het overmaken via Paypal is gratis en het bedrag is zelf in te vullen.

Het is vrijblijvend en geen moeten – het gratis weggeven van mijn opgedane kennis en de lieve berichtjes daarover horen is voor mij al voldoening schenkend!

Dit is de helpme link:   paypal.me/WendyRademaker

 

To do:

Het was dus weer een drukke week en er komt ook een drukke periode aan want ik wil de filmpjes gaan maken voor de steek van de mooie sjaal van Filcolana en voor de  CAL van het Beronavest, die ik deze week wil gaan maken. Dan ook het patroon van het vest helemaal updaten naar de CAL en alles in het werk gaan zetten om de CAL te gaan houden dus drukdrukdruk is Wendietje altijd weer ….hihihi

Een hele fijne dag gewenst en tot gauw,

Trots als een pauw op mijn nieuwe begintoer ….