Zoveel te doen, te weinig tijd …..

17 September 2017  –  01.01u

 

Het is 1 uur in de nacht en ik kan gewoon niet slapen, zoveel gebeurd vandaag …. even van me afschrijven.

Het is alweer even geleden dat ik een berichtje schreef maar dat komt omdat het 6 weken zomervakantie was en ik gewoon geen tijd genomen heb voor mijn blog. We hebben als gezin heerlijk genoten van de tijd met elkaar en ik heb daar geen seconde spijt van, mijn gezin is voor mij nummer 1. We gingen bijvoorbeeld een dagje naar Texel, voor het eerstop Texel geweest in 48 jaar …..

Ootmarsum:

In de vakantie ben ik ook 2 dagen bij Flora Ootmarsum geweest op uitnodiging van Desiree van www.sieradenenzo.nl

Wat heb ik 2 dagen genoten, niet alleen van de prachtige Flora Ootmarsum maar ook van de fijne dagen met Desiree en haar man Aad die me zo gastvrij hebben ontvangen ondanks dat we elkaar slechts 1x eerder hadden gezien op de handwerkbeurs in Zwolle. Het was gewoon SUPER, we zijn samen met Esther Meijer en Cees de Greef ook uiteten geweest op zaterdagavond wat super leuk was met elkaar.

Echt leuk om zo als creatieve personen zo relaxed bij elkaarte zijn en elkaar te leren kennen. Zeker voor herhaling vatbaar.

Hieronder 2 filmpjes over Ootmarsum ( 2 filmpjes komen er nog steeds aan, nog geen tijd gehad om te bewerken )

CAL met Natalie Visser:

In de zomervakantie heb ik op de achtergrond heel hard gewerkt aan de mooie CAL samen met Natalie Visser en wat zijn we trots dat we met toestemming van VW Nederland de mooie VW tas mochten uitgeven als gratis patroon.

Natalie is een half jaar bezig geweest om het patroon wat al heel lang in haar gedachten zat uit te werken naar een mooie tas ( en nog veel meer ) en in Juni heb ik aangegeven dat ik de filmpjes ging maken zodat we een zomer CAL konden houden. Na 150 uur filmen en bewerken is na 5 weken samenhaken het resultaat echt heel bijzonder. Kijk maar eens op onze groep Haakwerkje naar al die mooie tassen en hier kan je klikken voor de link naar de 66 video’s in de afspeellijst om de tas te maken

 

29 Augustus – jarig:

Ikke ben jarig en deel uit …..Van Lien de Haan-Norder kreeg ik in de zomervakantie een foto van haar omslagdoek en ze vroeg wat ik ervan vond. Ik was meteen WAUW, die is mooi Kijk maar ……

20613980_1479181792143412_831355540_n

Ik begreep dat ze zelf dit patroon voor een omslagdoek in de wafelsteek had bedacht dus ik vroeg of ik de eer mocht hebben om er een filmpje van te maken. En zo is het gebeurd. Omdat ik net wat tijd vrij heb gemaakt de dag voor mijn verjaardag om de tutorial te maken, kon ik het als verjaardagskado geven en wat wordt de omslagdoek mooi!

 

Wolwinder: 

Bij Desiree van www.sieradenenzo.nl bestel ik na een bericht gelezen te hebben over de 24cm Opry wolwinder een nieuwe wolwinder. In Ootmarsum heeft Desiree deze voor me meegenomen dus die gaat op zondag met mij mee naar huis. Het duurt nog een paar dagen maar dan zet ik de mooie wolwinder in elkaar ( met lange nagels )

Ook maak ik een filmpje hoe de wolwinder draait en nu inmiddels al vele boller gedraaid kan ik echt zeggen dat ik geen seconde spijt heb van deze mooie aankoop. In mijn filmpjes zullen jullie de opgedraaide bollen vanzelf gaan terugzien

 

Alle steken, tutorials, filmpjes in 1 bladzijde:

In de zomer heb ik langzaamaan alle steken, filmpjes ed die ik gemaakt hebt in een lijst gezet en die staat hier op mijn website Haakwerkje. Je kan alles terugvinden als je hier klikt op de link naar rubriek A-Z Ik probeer om deze lijst zo up to date te houden

 

September alweer: 

Begin September zijn mijn kinderen weer naar school en heb ik eerst even iets meer dan een week rust genomen om weer zelf bij te rusten, wat was ik moe! Toch probeer ik alweer wat te filmen want er staan zoveel projecten nog op mijn todolijstje. Al vanaf Mei staat er het vest van berona op, die staat nu op nummer 1 om te gaan filmen, er stond op het lijstje sinds Mei de omslagdoek van Jacqueline Testroote – dit was een foto en enkele buitenlandse filmpjes met veel te snelle haakuitleg – een volgende CAL met Natalie Visser, eigenlijk nog een zomertruitje van Esther Meijer en een grote opdracht voor mijzelf is de deken van Bonnie Barker.

 

Jacqueline’s Mermaid Scarf: 

Al een tijdje ben ik aan het haken aan de omslagdoek voor Jacqueline en jullie hebben er al foto’s van gezien dat ik bv in de trein zat naar Ootmarsum. Afgelopen dagen was is heel erg druk maar inmiddels gisteren 16- 09 had ik even een uurtje de tijd en heb ik de filmpjes opgenomen voor de omslagdoek voor Jacqueline en wat ben ik daar blij mee. Het is zo’n mooie omslagdoek en ik hoop dat er heel veel gehaakt gaan worden, kijk maar

 

 

Vest van Berona:

Nu staat het vest van Berona op mijn todolijstje maar helaas is er vandaag nog een nagel afgebroken en wacht ik liever tot volgende week als ik mijn nieuwe nagelset krijg van Diana Timmer zodat alles er weer netjes uitziet. Het voorhaken doe ik nu al zolang met lange nagels dat ik het echt vervelend vind als er nagels afgebroken zijn. Bovenstaand filmpje heb ik mijn duimnagel gefixt met een ring eroverheen maar ik hoop de komende filmpjes weer met mooie nagels te filmen.

De planning die ik had gemaakt heeft dus vertraging, maar het komt eraan!!

Ravelry:

Even kort, vannacht mijn eerste patroon ( die van Esther Meijer en mij ) op Ravelry gezet, nog veel te leren maar komt vanzelf goed

 

Slapen: 

Inmiddels is het 02.30u dus nu maar eens gaan slapen …… welterusten en nu hopelijk tot gauw met een nieuw blogbericht want er komen weer leuke tijden aan op Haakwerkje en YouTubekanaal Wendy Rademaker.

Liefs van mij,

Omslagdoekenzijnechtwelhip.