Give away, crochet along en meer …..

3 November 2017  — 22.45u

 

Eindelijk weer even tijd voor mijn blog, wat gaat de tijd toch snel voorbij ….. Ik heb het ook flink druk gehad dus hier weer een update

 

Update Berona vest:

 

Ik schreef 14 Oktober nog dat ik druk bezig was met de filmpjes en vandaag 3 November zijn we alweer bij Week 2 van de crochet along.

Heel veel haaksters  haken nu met veel plezier mee en al begon ik echt met lood in mijn schoenen omdat het mijn eerste vest is die ik voorhaak, komt er nu toch echt een gevoel van blijdschap dat de vesten heel mooi gaan worden. Ook de hulp op Facebookgroep Haakwerkje verwarmt echt mijn hart, zo fijn om te zien! Deze week een rustige week wat betreft haken en dit is om ook de beginnend haaksters de tijd te geven om mee te haken met het vest. Stroop je mouwen echter maar op voor volgende week vrijdagavond, want dan zet ik je echt aan het werk. De filmpjes voor dit vest kan je vinden op mijn YouTubekanaal Wendy Rademaker 

Nog meer leuk nieuws is dat ik mijn vest liet zien op Facebookgroep Crochet addict, een Engels sprekende groep en nu is er ook veel vraag naar een Engels geschreven patroon en dat ga ik dus de komende weken ook maken dus het vest van Berona gaat binnenkort internationaal!!

 

Oh ja, ook leuk om te zeggen is dat ik zelf mijn 3e Berona vest ga haken en deze gaat als kado gestuurd worden naar Argentine – dan is mijn gehaakte Berona vest dus echt internationaal gegaan en deze zal daar gedragen worden ….hihihihi

 

Give away:

De give away voor het boek van Mr Cey is vanavond ( 3 November om 18.00u )  gesloten en morgen ga ik een winnaar bekend maken – wat veel haaksters hebben zich hiervoor opgegeven! Spannend dus …….

Dit was het filmpje van het boek:

 

Zolder opgeruimd en wol wat over is …..

Ja, in mijn vorige blog schreef ik dat ik de zolder weer had opgeruimd en ik ben zoveel losse bollen wol tegengekomen en ik ga daar iets leuks mee doen in mijn volgende Wlog – dat Wlog heb je niet gemist – ik heb er gewoon nog geen tijd voor gehad.

Dus dat komt nog steeds ….. in het komende Wlog wat ik pas volgende week kan maken denk ik.

 

Omslagdoek Keltische weefsteek:

1s

Met opruimen van de zolder kwam ik de omslagdoek die ik speciaal voor mijn docher had gehaakt weer tegen. De omslagdoek was af rond Juni en die heb ik zolder weggelegd voor de winter en met opruimen vond ik deze weer dus lekker gewassen op de hand en nu kan ze een winter lang gaan genieten. Ik heb er nog geen patroon voor geschreven, ga dat binnenkort doen en die vind je binnenkort wel in de bestanden van Haakwerkje. Je kan wel al oefenen met de Keltische weefsteek, als je hier klik ga je naar het YouTube filmpje!

Nieuw patroon van Lien de Haan Norder wordt op dit moment uitgewerkt tot kooppatroon:

Van de week had ik een filmpje getoond met de wol van Desiree die ik ontvangen heb, kijk deze:

Met het voorhaken en schrijven van een patroon van de poncho – zijn Lien en ik tot de conclusie gekomen dat de poncho in de wafelsteek het echt verdiend om een kooppatroon te worden en nee, niet voor de hoofdprijs maar voor een bijdrage om de nieuwe ontwikkelingen van de wafelsteek te ondersteunen! De opbrengst wordt verdeeld tussen Lien en mij om zo onze projecten die we ook in 2018 gaan doorzetten te ondersteunen. Lien verbruikt veel wol om de nieuwe ideeen voor de wafelsteek uit te werken, zo is er al heel wat wol verslonden aan het ontwikkelen van een hexagon in de wafelsteek. Dus het is echt om ons te helpen om te kunnen blijven door ontwikkelen van nieuwe patronen. Meer informatie volgt binnenkort.

 

Kooppatroon van mezelf:

De kogel is door de kerk ….. ik ga toch heel voorzichtig mijn eerste kooppatroon uitbrengen binnenkort! Een kooppatroon wat je niet hoeft te kopen want als je al een tijdje met me meehaakt, kan je het patroon zelf haken dus het kan gratis ….. voor degene die een mooi uitgeschreven patroon willen mét filmpjes die alleen in het patroon komen te staan  ( die filmpjes kan je dus niet terugvinden op mijn YouTubekanaal ) komt er een betaalbaar kooppatroon van een ??? waar je er hoogstwaarschijnlijk meer dan 1 van gaat haken. Al 2 testhakers hebben het patroon gehaakt en hebben met veel plezier gehaakt. Spannend dus …….

Het kooppatroon komt in mijn nieuw gemaakte shopje te staan op mijn website hier, de rubriek kooppatronen moet zelfs nog gemaakt worden dus die kan je nu nog niet vinden –   www.haakwerkje.nl/shop 

 

Kleine webshop:

 

Ik heb het net al aangetipt, ook die kogel is door de kerk, me er toch aan gewaagd om een klein webshopje te maken op mijn hobbysite hier. De aanleiding was deze: De vraag van volgsters van Haakwerkje naar mijn steekmarkeerders die ik gebruik in mijn CAL van het Beronavest, de foto van mijn steekmarkeerders op de mouw gaf veel vragen waar ik die had gekocht. Die heb ik echter zelf gemaakt, dus was mijn idee om de steekmarkeerders ook te gaan verkopen.  Ik heb al leuke hangertjes besteld en zo zal er steeds weer nieuwe markeerders te vinden zijn. Leuk ook om kado te geven!

De prijzen in mijn webshop zijn incl verzenden dus bv 4 steekmarkeerders voor € 2,- lijkt heel duur maar het verzenden van een zakje kost me € 1,05 aan verzendkosten. Ook wil ik er mijn kooppatroontjes in gaan zetten en ook haakboeken die ikzelf niet meer gebruik of garen wat ik nieuw gekocht heb maar niet meer ga gebruiken ….. dus het kan echt per week verschillen wat er instaat.  Ik heb er helemaal zin in.

 

Wat zijn voor komende week de plannen:

Mijn eerste kooppatroon uitwerken en de filmpjes ervoor bewerken en het patroon netjes uitwerken

Poncho in de wafelsteek voorhaken met Stylecraft Special garen ( haakt heerlijk weg trouwens!! )

Naar Diana voor een nieuwe set nagels, er zijn 2 nagels afgebroken tijdens de grote schoonmaak in het huis van mijn broer

Wlog maken staat in de planning

 

Ook wil ik nog in 2017:

Verschillende steken wil ik voorhaken die langskwamen op Haakwerkje

Een nieuwe opzettoer laten zien die een volgster op haakwerkje aan me liet zien – echt mooi ook

Volgende CAL van Natalie Visser gaan inlezen en zelf al voorhaken en filmpjes daarvoor maken

Filmpjes voor de poncho in wafelsteek maken en bewerken en een gedetailleerd patroon uitschrijven voor de poncho

ook heb ik nog garen gekregen waar ik een tweede poncho van wil voorhaken en patroon uitschrijven

Eigenlijk stond de hartjesdeken ook nog op mijn todo lijstje maar dat ga ik echt niet meer redden in 2017 dus die schuift op …..

Er staat nog iets op de todolijst maar hoop dat dat lukt ????

Wie heeft er voor mij nog een dozijn blikjes tijd?

 

Jullie zien, ik verveel me geen enkele minuut en heb echt elke dag wel iets te doen!

 

Bedankt!:

In dit blog wil ik toch eens een openlijk dank je wel zeggen tegen de hakers / haaksters die mij financieel hebben geholpen afgelopen maanden. Er zijn al enkele donatie’s geweest om mijn hobby van het voorhaken van de tutorials te ondersteunen en ik ben echt héél erg dankbaar daarvoor. Van de week open ik bijvoorbeeld mijn Paypal account om steekmarkeerders te betalen die ik heb gekocht voor de shop en ik schrok gewoon echt in eerste instantie – ik had zomaar 2x een bedrag gekregen van 2 haaksters op mijn Paypalaccount om me te ondersteunen. Gelukkig zag ik dat ik een email kon sturen om te bedanken en wist ik zo wie me had geholpen en dat deed me echt goed.  Ik gebruik de bijdragen oa voor de give aways met de bijbehorende portokosten van verzending, voor het maken van steeds betere filmpjes door betere apparatuur te kopen dus de bijdragen komen ten goede aan het in stand houden van mijn hobbysite en filmwerk. Dus bij deze een keer jullie ( dat zijn al degene die mij geholpen hebben en zonder dat ik jullie namen bekend wil maken ) in het zonnetje gezet en oprecht Dank je wel!

 

Donatie gebruikt voor bijvoorbeeld: 

 

22221891_1970872023196874_2784312295435289736_n

Een set crochet light haaknaalden die ik wil gaan weggeven bij 10.000 abbonee’s op mijn YouTubekanaal Wendy Rademaker

Zo komt elke bijdrage dus toch weer terug in de groep!

Als ik nu deze foto plaats denk ik, oh ja ik zou de haaknaalden nog uitproberen en nog gewoon geen tijd voor gehad!

 

Dan nog dit:

Ik ben echt zo blij met Facebookgroep Haakwerkje, wat maken we er met zijn allen toch een gezellige groep van.

Ik ben echt trots op de haaksters die op Haakwerkje zijn, wil ik ook graag gezegd hebben. Ik geniet echt van de groep en de positieviteit die het me elke dag geeft om door te gaan met mijn echt uit de hand gelopen hobby – haken!

Veel liefs van mij en tot gauw,

Beronavestwafelsteekennogmeerstekentehakenweekjevoordeboeggroetjesvanmij.