Eerste kooppatroon en tweede in de maak ….

13 November 2017 –23.35u

 

Nagelstyliste Diana heeft weer een mooie set gemaakt:

nagels

Afgelopen donderdag heeft Diana mijn nagels weer gefixt, na het schoonmaken bij mijn broer zijn nieuwe huisje waren er 2 nagels afgebroken en dan voel je je zo kaal …. dus voor mij is Diana echt een reddende engel en wat een chique design is het weer geworden.

Deze kleur heeft ze speciaal voor me op kleur gemaakt en bij het volgende kooppatroon gaan jullie dat zeker zien!

 

Kooppatronen:

Even wat achtergrondinformatie over de ommezwaai om kooppatronen aan te bieden:

Waar ik al bijna 3 jaar nu gratis al de filmpjes maak ben ik nu overgestapt om ook kooppatroontjes aan te gaan bieden.

Dit doe ik om mijn uit de hand gelopen hobby te bekostigen en om de technische snufjes die ik voor het filmen toch nodig heb te kunnen aan gaan schaffen. Waar ik eerst spaarde voor een laptop – die ik inmiddels al heb gekregen van mijn lieve man en perfect dienst doet – spaar ik nu voor een mooie camera om de filmpjes te kunnen gaan maken en niet alleen de filmpjes van het haken maar ook bv mijn buitenfilmpjes en bezoek van beurzen. Daar wil ik een goede camera voor gaan gebruiken maar die kost wel wat dus vandaar dat ik nu kooppatroontjes ga maken om dit te kunnen gaan doen.

Ook heb ik overwogen om te gaan werken afgelopen tijd, maar als ik zo met mijn kooppatroontjes ook wat kan verdienen blijf ik liever haken en filmpjes maken …… dus vandaar dat ik nu sommige patronen alleen verkoop.

Kooppatroon Wendy’s Honeycomb Scarf is de eerste!!:

Wendy's Honeycomb Scarf

Echt trots op mijn eerste patroontje – echt een schattige warme colsjaal, zeer chique door de mooie 3D Honingraat Raster Steek en met de zachte fluffy sierrand een echte blikvanger, zegt ze vol trots!

Afgelopen jaar met zoveel CAL’s en filmpjes en uitleg heb ik de stap durven nemen om het gewoon te doen.

Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat ik zeer blij ben met de hulp vooral van mijn dochter, zij heeft voor mij het hele patroon netjes gemaakt, zij is echt een ster in documenten maken en met open office werken dus de punten en komma’s, het netjes Nederlands schrijven is door haar toets heen gekomen ( verbeteringen meerdere malen door haar toch aangebracht ) dus mede door mijn dochter een net geschreven patroon!

Ook ben ik zéér blij met testhaker Cees de Greef, die het patroon voor me heeft test gehaakt én mijn patroon ook echt nauwkeurig heeft bestudeerd en zeer positieve feedback geeft om het patroon te verbeteren, daar ben ik echt heel dankbaar voor. Vooral zijn compliment over het patroon én de bijbehorende filmpjes gaf voor mij echt de doorslag dat het goed zou zijn dus mede dankzij Cees heb ik deze stap gezet.

Ook testhaakster Janske en Ina wil ik echt hartelijk bedanken, beiden zijn meteen enthousiast begonnen aan de sjaal en van beiden had ik écht binnen 1 dag een mooie foto van de sjaal én alleen maar positieve feedback dus ook jullie hulp voor mij ben ik heel dankbaar voor! Inmiddels heeft Janske er al meerdere op bestelling gehaakt voor familie en vrienden en dat is zo fijn om te lezen…… dus echt een mooi begin hoop ik van nog veel meer mooie patronen.

Dus heerlijk om zo samen te werken met mijn dochter en meerdere hakers/ haaksters!

 

Nog een kooppatroon in de maak:

Lien de Haan-Norder is gek op de wafelsteek en nu heeft ze de poncho in de wafelsteek bedacht en ik maak er deze week weer filmpjes van en een mooi uitgeschreven patroon én ook dit wordt een kooppatroon.

Waarom een kooppatroon?

Ik spreek via messenger regelmatig met de patroonbedenkers en dan bedoel ik niet alleen Lien, maar ook Natalie en Esther en als ik hoor hoe vaak hun hun werkjes weer uithalen en opnieuw beginnen – hoeveel bollen wol er verloren gaan voordat er een patroon is wil je soms niet weten. Doordat ik vorige week bezig was met mijn eerste kooppatroon heb ik voorgesteld aan Lien om € 2,- te vragen voor het patroon van de poncho – dat is € 1,- voor Lien en € 1,- voor mij en dat is voor de bollen wol die Lien gaat gebruiken in de toekomst voor de nog te maken patronen met de wafelsteek. Nu is ze al bezig met een heel bijzonder project, de hexagon in de wafelsteek Als die lukt dan gaan we echt heel veel haaksters blij maken verwacht ik dus om die kosten te kunnen maken van uitproberen etc gaat het een kooppatroontje van € 2,- worden Mijn deel van € 1,- ga ik gebruiken om wol te geven aan Natalie en Esther die zoveel mooie patronen maken en ook veel wol daarvoor gebruiken! In April komt Natalie naar NL toe ( want Natalie woont in Zweden ) en dan hoop ik haar koffertje te kunnen vullen met mooie wol van Desiree haar website!

 

Wlog:

Mijn nieuwste Wlog laat nog even op zich wachten, ik had vorige week vrijdag nadat ik weer fatsoenlijke nagels had – omdat er voor donderdag 2 afgebroken waren – willen filmen maar ik was zo beroerd geworden dat filmen niet ging Ik denk niersteentje of iets ….. wat een beroerigheid  Inmiddels weer voorbij zonder naar de Dr te gaan want daar ben ik te eigenwijs voor ….. Dus ik hoop deze week een leuk Wlog op te nemen en heb al een leuk idee om er weer iets speciaals van te maken….. dus hou mijn YouTubekanaal maar in de gaten.

 

Berona vest:

Wat ben ik trots op de volgers van Haakwerkje, het meehaken van het vest van Berona gaat zo fijn en slechts een paar vragen voor toch een moeilijk project verbaasd mij echt. Ik had echt héél veel vragen verwacht maar jullie doen het uitstekend, vind ik!

Ik vind het echt nu heel spannend worden hoe de vesten eruit gaan zien en vooral of ze passen of dat je voor een tweede vest gaat met betere pasvorm. Het maken van een vest is niet zomaar even wat steken haken, ik heb door deze CAL echt ingezien dat er heel wat denkwerk aan te pas komt en dat je met veel dingen rekening moet houden. Ik heb ook geleerd dat je meer kan dan dat je denkt. Ik zag er echt heel erg tegenop om uit te leggen over de mouw en over het verdelen van de panden ed maar door de vele hulp op de groep is het me echt meegevallen. Ik vind echt de samenwerking op Haakwerkje zo ontzettend fijn, haaksters die het vest al gehaakt hebben, helpen gewoon mee uit zichzelf en geven antwoord als ik een vraag niet heb gezien of even niet online ben – ik ben echt trots op jullie allemaal!

Het haken van het Beronavest is echt tot stand gekomen door samenwerking, iets waar we allemaal trots op kunnen zijn!

Vooral voor Berona vind ik het zo’n groot compliment hoe iedereen zo hard zijn best doet om een mooi vest te haken en als je eerste niet helemaal past, maak er iemand in je omgeving blij mee, delen we die vreugde ook nog erbij ….. dit lees ik al op Haakwerkje en dat geeft me een glimlach van oor tot oor!

Jullie lezen wel hoe enthousiast ik ben en hoe gemotiveerd om door te gaan op deze weg van leuke samenwerking met elkaar.

Berichtjes op Haakwerkje:

Op Facebookgroep Haakwerkje is het de afgelopen tijd heel erg druk geworden, de groep groeit als kool door de CAL van het Beronavest en door de fijne sfeer die we met zijn allen maken, wat ik dus even wil benadrukken is dat ik soms een vraag of opmerking die je aan mij richt niet altijd zie. Ik heb sinds de Cal s’morgens rond de klok van 10u als ik mijn laptop opendoe zo’n 90 berichten en meerdere pb’s en ik probeer elke vraag te zien maar de tijd ontbreekt soms gewoon. Ik heb een groot gezin en opgroeiende pubers/ volwassenen die studeren en delen van de dag er wel zijn en delen van de dag weer even niet en tussen al de bedrijvigheid van mijn gezin probeer ik alles te laten reilen en zeilen op Haakwerkje.

Soms midden in een berichtje moet ik even een van mijn kinderen wegbrengen of ophalen dus dat ligt aan mij dat je wel eens moet wachten op een reactie of dat ik later denk hé … ik had toch antwoord gegeven, maar dan ben ik vergeten enter te drukken ofzo ….. Ik doe echt mijn best en geef heel wat uurtjes aan de groep om te reageren – maar ik zie gewoon niet alles. Vraag het gerust dus een tweede keer of tag me in een berichtje – geen probleem.

 

Shop op Haakwerkje:

Ook ben ik in de nachtuurtjes bezig aan mijn kleine webshop op Haakwerkje, hier komen vooral steekmarkeerders en kooppatroontjes op te staan en af en toe haakspulletjes /boeken die ik niet meer gebruik. De haakspulletjes / haakboeken zijn wel eenmalige aanbiedingen maar die staan in een aparte rubriek ‘haken’. De steekmarkeerders is vooral voor mij een leuke extra hobby, het zoeken naar leuke hangertjes voor aan steekmarkeerders. Ik verdien er een heel klein beetje mee, ik koop er 10, verkoop er 5 van voor de prijs van de 10 en ik hou er 5 zelf voor leuke give aways of als ik iets naar iemand opstuur stuur ik een leuke steekmarkeerder mee. Dat is ongeveer de verdienconstructie achter de markeerders. Er zullen steeds andere hangertjes te vinden zijn, dus kijk af en toe eens of er iets voor je bijzit. Als je iets spaart kan je me altijd vragen of ik het kan zoeken en bestellen als hanger, geen verplichting is daaraan verbonden dus als ik iets vind en je besteld het niet Geen probleem zet ik het in de shop!

Dus jullie zien wel dat ik me echt nooit verveel, ik ben altijd druk en in de weer en ik hoop vooral deze week de poncho te kunnen voorhaken en afhaken zodat de poncho op de stand van desiree kan hangen want wat wordt die mooi. Moet ik trouwens toch wel even zeggen – wat haakt de stylcraft special héérlijk weg – ik ga echt vaker overstappen naar dit garen want het voelt zo fijn aan tijdens het haken en je haakwerkje ziet er nog mooier uit door de glans van de stylecraft.

Dusssss …. dit druktemakertje gaat nu  01.00u toch ook nog even slapen ( zo jammer van de tijd maar ja – het moet toch een paar uurtjes ) Morgen weer vroeg op 07.00u om de eerste weer naar school te helpen en dan weer een drukke dag in het verschiet.

Heel veel haakplezier gewenst en tot gauw,

GelukkigmensjevanFacebookgroepHaakwerkjemetzoveellievehaaksters!