Wlog eindelijk gemaakt en nieuwe baan!!

14 -01- 2017 — 00.00

 

Echt precies middernacht van de 13e op de 14e begin ik aan mijn blog ….

Wat een drukke week achter de rug!

Weer werken:

Achter de schermen was ik heel druk bezig met een nieuwe baan en niet zozeer met zoeken maar meer met de overweging of ik het ging doen.

Ik heb afgelopen 2 jaar heel hard gewerkt aan het opbouwen van de haakgroep Haakwerkje en mijn YouTubekanaal Wendy Rademaker en al geeft het me veel voldoening toch geeft het me niet die invulling die ik gedacht had. Ik miste nog iets extra’s buiten het runnen van mijn grote gezin, Facebookgroep Haakwerkje en bijhouden van mijn YouTubekanaal.

Nu heb ik dat dus gevonden en dat is: werken in een snoepjeswinkel / kadoboetiek!

Ik ben er eigenlijk zomaar tegenaan gelopen en binnen 2 weken besloten om na 25 jaar huismoekje geweest te zijn toch de stoute schoenen aan te doen en te gaan werken en wat was ik een blij ei afgelopen woensdag toen ik voor het eerst na 25 jaar weer ging werken ….

Gelukkig ben ik geen snoeper dus kan van de snoepjes afblijven! Dit was een opmerking op Haakwerkje die veel werd gegeven … niet teveel snoepen hoor … hihihi

Dus nu naast huismoekje en YouTuber nu ook werken buitenshuis en wat vind ik het leuk. Ik ben een harde werker en geef me altijd meer dan 100% dus als alles meezit hoop ik er wat jaartjes te mogen werken!

 

Wlog:

Eindelijk na 3 maanden!!! heb ik weer een Wlog opgenomen en wat was ik zelf in de wolken dat ik eindelijk mijn mooie colsjaal in de 3D Honingraat Raster Steek  als anonieme gift kon wegleggen – althans dat was de bedoeling!

Dat ik in het restaurant kwam van de Intratuin om een ontbijtje te doen zag ik een dame zitten die ik al vaker had gezien bij de Intratuin en in de loop van de jaren zeggen we elkaar altijd gedag als we elkaar zien – we kennen elkaar niet echt …. wel van gezicht dat we een ontbijtje halen bij Intratuin. Nu zag ik haar alleen zitten ( terwijl ze altijd met haar man was ) en dat ik langs liep zag ze mijn sjaal onder mijn arm en ze vroeg me wat voor moois ik gekocht had – dus ik leg uit dat ik niks moois gekocht had maar iets moois ging weggeven vandaag en vertelde in het kort wat de bedoeling was.

Nadat ik de sjaal op de tafel had gelegd en terugliep heb ik de dame uitgenodigd om bij mijn tafel te komen zitten om samen te kijken of de sjaal meegenomen ging worden en zo gezegd, zo gedaan. In plaats van filmen hebben we gekletst en ik heb zo’n halfuurtje met haar zitten babbelen en er waren wel dames en heren langs de sjaal gelopen en een steelse blik af en toe naar de sjaal maar niemand die de sjaal had opgepakt of het kaartje wat ik had geschreven had gelezen.

Dus ik zei tegen de dame die bij me zat – vind u het leuk om de sjaal mee te nemen – zo ja, mag ik u dan filmen? In eerste instantie vond ze het best spannend maar ze deed het toch zoals je in het filmpje kan zien. In het filmpje legt ze de sjaal weer terug op de tafel maar ze heeft de sjaal na aansporing van mij meegenomen voor haar kleindochter en ik was daar helemaal blij mee!

Dus je kan je nog zo bedenken dat je iets wilt opnemen en dan ineens krijgt het verhaal een andere aangename wending.

Ik ga zeker het nog eens doen en neem jullie dan weer mee!

 

Garen van Desiree van www.sieradenenzo.nl:

Woensdagochtend komt Desiree gezellig even een bakkie koffie halen, ik heb de poncho af die ik voor haar zou haken in de wafelsteek, patroon van Lien de Haan-Norder en deze poncho kunnen jullie gaan terugzien op beurzen waar Desiree gaat staan.

Deze kun je dan zien hangen en als je de poncho ziet en een foto ervan maakt zou ik het leuk vinden als je die foto wilt delen op Haakwerkje! Zou ik echt leuk vinden!

poncho in 1 kleur rondgehaakt

De avond ervoor, dinsdagavond dus, dacht ik ineens dat het handig zou zijn om alvast garen te bestellen voor de deken die ik dit jaar wil gaan voorhaken dus ik heb 18 bollen Stylcraft Sepcial dk besteld voor mijn deken die ik ga voorhaken. Ik heb er 18 besteld omdat ik nog niet precies weet hoeveel ik er nodig ga hebben en liever teveel heb dan te weinig. Deze heb ik gewoon betaald maar wel met 10% korting die Desiree op dit moment heeft omdat ze 10 jaar bestaat!!! LET OP: De 10% is geldig tot zondag 14 Januari 2017!!

Kijk deze kleur heb ik gekozen voor mijn te maken tweepeersoons deken ( 240×220 ) :

4 special dk

Ook nam Desiree Papatya Batik kleuren mee voor de kinderponcho die ik nog wil haken. Ik had er 3 besteld ( en betaald ) maar ze had er 9 mee omdat ik had gevraagd iets met roze …. dus ik kon kiezen welke 3 ik wilde hebben. Ik heb aangeboden aan desiree om van de andere bollen ook de poncho te haken en dat ze die dan ook op de beurzen kan laten zien en zo heeft ze alle bollen achtergelaten zodat ik heerlijk kan gaan haken.

papatya  Sorry voor deze wazige screenshot

Hoe mooi de kleuren in het echt zijn kan je op deze foto zien waar ik met de bovenste kleur bollen begonnen ben – de Dancing Spannend

3 poncho

Ik hou jullie op de hoogte van de vorderingen – dit stukje heb ik vrijdagmiddag gehaakt terwijl ik 2 uur in de wachtkamer zat van de tandarts ( mijn dochter had een wortelkanaalbehandeling en ik ging op haar wachten) Wat een bekijks heb je als je gaat haken …hihihi en wat heerlijk dat je zo anders verloren tijd nuttig kan doorkomen en relaxed in de wachtkamer zit! Gelukkig heb ik echt een bikkel van een dochter (17) , ze heeft bijna geen napijn gehad van de behandeling en de tandarts had haar een compliment gegeven hoe rustig ze alles onderging.

 

Drukte in de woonkamer:

Ik heb sinds begin van dit jaar geen rust in mijn k… en wil opruimen en veranderen – echt wel gaat het spreekwoord bij mij op — Hoe ouder, hoe gekker!

Had ik in de kerstvakantie de zolder flink uitgemest en opgeruimd is nu de woonkamer aan de beurt maar dat kwam niet geheel door mij.

Mijn man was afgelopen week ziek thuis en het aquarium moest eigenlijk weer eens flink schoongemaakt worden ( is zijn hobby) maar hij had er geen zin meer in. Nu wil het geval dat ik 2 maanden geleden al begon dat ik daar in het hoekje van de kamer waar het aquarium staat liever een groot dressoir zou willen – waar hij 2 maanden geleden nog echt zei – nee, mijn aquarium gaat niet weg….. Ineens heeft hij toch besloten dat het aquarium tijdperk toch ten einde is gekomen want het kost veel tijd aan schoonmaken en water verversen elke zoveel weken.

Woensdag gaf hij aan – zal ik het aquarium wegdoen en ik was echt helemaal overdonderd want ik had het dressoir al uit mijn hoofd gezet. Ik ben geen drammerig mens als het om spullen aangaat dus had het echt er niet meer over gehad …. dus dat hij zelf zei zal ik het aquarium opruimen maakte mijn hart een klein sprongetje. Eerst nog hield ik het tegen – zou je dat wel doen? Krijg je geen spijt? maar nee, hij wilde het verkopen.

Dus aquarium op Marktplaats en Facebook en binnen een paar uur een gegadigde die vrijdag het aquarium wilde halen en echt, vrijdagochtend was binnen 1 uur het aquarium weg ….. en mijn man is er echt blij mee dat het nu zo is want hij zag elke keer toch weer tegen het schoonmaken op en dat hoeft nu niet meer … hihihi …. en ik blij want nu kan ik een dressoir gaan zoeken!

Dit was de afgelopen jaren zijn hobby:

6

 

Dusssss:

Dus zijn we zaterdagmiddag de hele middag aan de wandel geweest in woonboulevard Qruquius en hebben we veel dressoirs gezien maar nog geen een aangeschaft Zoveel keuze en zoveel prijsklasse ….pffff We willen ook nog bij Ikea gaan kijken al heb ik 1 dressoir al gezien – oehlala zo mooi! Maar ja, ook een pittig prijskaartje dus eerst nog even verder kijken.

Betekent wel dat ik afgelopen week niet heb kunnen filmen, weinig heb gehaakt maar wel een fijne, drukke week achter de rug heb met veel positieve veranderingen!

 

Give away:

De giveaway voor het lezen van mijn blog loopt niet zoals ik had gedacht dus maak ik voor het winnen voor het lezen van mijn blog dit mijn laatste giveaway!

De ‘opdracht’ die bij de give away hoorde van het vorige blog was om een haakwerkje te laten zien bij het berichtje van mijn blog op Facebookgroep Haakwerkje en de winnaar van het vorige blog is : Janny Janssen en wat vind ik het leuk dat je de winnaar bent!

Je volgt me trouw en geeft me ook regelmatig een “kopje koffie” ( donatie) en wat vind ik het leuk om je nu even te verrassen met steekmarkeerders! Ik ga ze verzenden en wens je er heel veel haakplezier mee!

Dat de give away voor het lezen van mijn blog ophoudt wil niet zeggen dat ik geen giveaway meer ga houden.  Nog maar 2 verkopen van Lien’s poncho en dan kan ik een 2e winnaar bekend maken die het bedrag van de aankoop van 1 pkncho terugkrijgt! Ik hoop er binnenkort ook 1  te houden als we 10.000 leden hebben op Facebookgroep Haakwerkje! Dat zijn nu nog maar 232 leden te gaan.

 

Wat ga ik komende week doen:

 • beronavest de mouwen echt afhaken
 • verder met de kinderponcho in de wafelsteek met papatya garen
 • nieuwe steekmarkeerders fotograferen en in de webshop plaatsen
 • bestellingen van de webshop verwerken
 • hopelijk filmpjes maken voor de CAL met Natalie Visser
 • 2 middagen werken in de snoepjeswinkel – joepi!!
 • verder werken aan mijn gekleurde ???? die je in het Wlog kan zien maar wat wordt het???
 • nee, geen kussen zoals sommigen denken
 • het wordt gewoon een …..
 • ook nog eind van volgende week naar Ikea hoop ik
 • daar gezellig eten
 • want dat vinden wij altijd zo leuk
 • lekker zweedse balletjes met patat
 • jammie
 • nu al trek … hahaha
 • en dan zeggen dat je geen snoeperd bent!
 • nu het 01.30u is eindelijk gaan slapen
 • dus welterusten
 • en tot gauw!

 

Liefs,

Hoeouderhoegekkerisopmijnlijfgeschrevenechtwaar!