Druk,druk,druk

22 Januari 2017  — 11.00u

 

Werken: 

Wat bevalt het me goed het werken – ik wordt er echt blij van en wil zo graag bijleren dus ga als een speer volgens de bazin van de kadoboetiek/ snoepwinkel.

Vorige week 2 middagen gewerkt dus een rustig begin moet ik zeggen en ik moet de tafel van 8 gaan leren want ik had echt een brainfreese van de week 7 snoepjes van 8 cent en ik kwam er gewoon niet meer uit – hahaha Wat erg! Ik was echt een kei in hoofdrekenen maar doordat je het weinig toepast zie je dat het toch wegebt in je hoofd dus nu tot zeker 30×8 uit mijn hoofd leren want er zijn veel snoepjes van 8 cent die gekozen worden dus die komt vaak voor.

Ook thuis al inpakken bekeken via YouTube want een mooi kadootje inpakken hoort er natuurlijk ook bij. Dus het heeft veel teweeggebracht dat ik ben gaan werken en laat me weer zien hoeveel er te leren is.  Het samenwerken gaat heerlijk, we kletsen wat af dus dat is mooi meegenomen.

Haken en Facebook bijhouden:

Kom ik eigenlijk automatisch bij dit onderwerp – haken en Facebook bijhouden.

Afgelopen jaar was het bijhouden van Facebook en mijn YouTubekanaal en het haken voor mij echt mijn dagbesteding en zo was ik elke dag online en was bijna niet bij te houden met nieuwe steken die ik had geleerd en CAL’s die ik gehouden heb samen met anderen.

Ik zie nu al een groot verschil dat ik ben gaan werken dat het bijhouden van Haakwerkje echt in het gedrang komt op sommige dagen. Ik ben dus niet meer door de dag heen online en daar moeten sommige haaksters aan wennen denk ik want heb al enkel uitspraken te lezen gehad – al 4 uur geleden iets geplaatst maar nog steeds niet online…..  of na een paar uur de vraag nog een keer stellen ….

Op Haakwerkje is iedereen verwend geweest met mijn tomeloze inzet maar 2018 gaat toch echt anders worden! Dus ik hoop dat iedereen daar ook rekening mee kan en wil houden. Mijn grenzen zijn verlegd en Facebook is niet meer mijn eerste prioriteit al is het nog steeds mijn grootste hobby. Het bijhouden van mijn Facebookgroep Haakwerkje is een hobby en dat moet ook zo blijven, het is geen betaalde baan waar ik verantwoording voor af hoef te leggen en de laatste tijd is de groep zo hard gegroeid dat het echt elke dag meer tijd kost om alles bij te benen.

Ik doe mijn best maar kan niet alles zien wat er geplaatst en gevraagd wordt. Ik draai de groep als beheerder eigenlijk alleen  ( al heb ik veel lieve haaksters die op de groep helpen met antwoorden en adviezen geven ) en dat beheren kost veel tijd wat niet erg is maar de laatste tijd is er wel meer toezicht nodig omdat de groep gewoon groot wordt … Daar werk je heel hard voor maar het kleine groepje was heel fijn werken omdat iedereen de regels respecteerde en ik bijna geen toezicht hoefde te hebben en de laatste maand heb ik bijvoorbeeld al meerdere patronen van de groep moeten halen en vervelende reactie’s weg moet halen en dat is echt niet wat ik in 2018 wil gaan doen ….

Het haken staat op een heel laag pitje want ik moet echt wennen aan de nieuwe dagindeling door het werken. Ik heb gelukkig wel wat kunnen haken zoals mijn vest voor mijn vriendin in Argentinië – kijk de mouwen zijn eindelijk af en ik heb heerlijk met mijn eigen filmpje gehaakt voor het laatste stuk minderen – relaxed haken hoor ☺

54Op de foto zag ik ineens hoe leuk een kraagje van fluffy zou kunnen zijn

Nu de mouwen er dus nog inmazen en dan de rand eromheen haken en dan kan het cadeautje eindelijk met de post mee!

Ook ben ik bezig met de kinderponcho in de wafelsteek  gehaakt vanaf de col en wat wordt dat mooi, kijk maar

6Nu is de tweede bol papatya op en ga ik aan de derde beginnen.

Vanmiddag even aan het buurmeisje vragen of ze wil passen om te zien hoe lang ik de poncho ga haken.

Wat zijn de kleuren prachtig hé van deze Papatya Dancing Spannend van Desiree van www.sieradenenzo.nl 

 

De mooie vlinderhanger die je bij de poncho ziet heb ik net in de shop gezet – het is deze:

7

 

Filmpje maken: 

Het verfilmen van de CAL of een nieuwe steek is afgelopen week niet gelukt omdat ik niet lekker was. Ik weet niet of het komt omdat ik deze week een flinke amalgaam vulling bij de tandarts heb laten verwijderen ( deze was aan het lekken en moest dus vervangen worden – gelukkig maar na het lezen van artikelen over amalgaam) De dagen erna echt niet lekker en heb ook geen pc aangehad bijna – gewoon geen zin en puf ervoor!

Ook hebben we dit weekend de verjaardag gevierd van twee dochters die in deze week 18 en 25 zijn geworden.

Nog wel lekker gefröbeld voor de verjaardag van mijn oudste:

bty

Of ik deze week ga filmen weet ik nog niet – ook vandaag niet lekker in mijn vel dus dan wordt filmen niks ….

 

Give away bij 10.000 leden:

Van de week weer iets heel leuks tegengekomen voor een give away dus of ik het boek nou ga verloten of deze leuke verpakkingen – ik weet het nog niet. Wat zou jij leuker vinden als give away voor de 10.000 leden waar we bijna zijn – het berenboek of een garenpakket?

2 berenboek23

 

Nog maar 82 nieuwe leden en dan zijn we bij de 10.000!!!

 

Wat ga ik deze week doen: 

 • vandaag uitzieken
 • werken 2 middagen
 • het vest afhaken
 • de kinderponcho in de wafelsteek afhaken
 • en als die klaar is aan een nieuwe beginnen
 • want ik ga er 3 haken en naast elkaar leggen
 • om te laten zien hoe mooi de papatya is
 • en ook hoe mooi het patroon van de wafelsteek is
 • bestellingen van steekmarkeerders bijwerken elke dag
 • net een mooie grote vlinderhanger in de shop gezet
 • hopen dat ik de tweede give away kan houden van het patroon van Lien’s poncho
 • want we blijven bij 48 stilstaan
 • dus nog maar 2 patronen vandaan van een give away ….
 • eind van de week krijg ik weer een nieuwe nagelset
 • waar ik nu al naar uitkijk al weet ik nog niet wat het gaat worden
 • nu ga ik even lekker een bakkie doen en Facebook bijwerken
 • dus veel haakplezier gewenst en liefs van mij

Tot gauw,

werkenisheelleukendetafelvan8gaiknuweeropnieuwleren