Wlog 5 alweer, een CAL op komst en meer ……

6 Maart 2017  — 23.30u

 

Wat en drukke week weer achter de rug dus hier weer een korte samenvatting wat ik allemaal gedaan heb.

 

Giveaway van Imke en mij:

 

 

Ik zag vorige week bij Imke het nieuwe patroon van Knuffel-aap voorbij komen en wat vind ik die leuk. Ik had het voorrecht om Knuffel-aap te zien op de Handwerkbeurs en was op slag verliefd. Zo leuk!!

Dus dat ik zag dat het patroon online kwam heb ik er meteen 1 voor mezelf gekocht en 1 patroon gekocht om weg te geven en Imke geeft ook 1 patroon weg. Hoe je kans maakt, kijk het filmpje want je moet er wel wat voor doen ……

 

Instagram:

Anneke van facebookgroep Hartedeeltjes wilde heel graag het berichtje over mijn filmpjes met me delen op Instagram, maar ik had helemaal nog geen Instagram voor Haakwerkje…… Dus met hulp van mijn kinderen een account aangemaakt en nu ben ik dus ook rustig foto’s aan het toevoegen op Instagram. Het maken en foto’s uploaden en daar de tags toevoegen was toch wel weer een middagje uitzoeken maar leuk om te doen. Dus nu ook Haakwerkje te vinden op Instagram ♥

 

Crochet Along met Natalie Visser:

 

winterset foto

Ja, ja – achter de schermen is er door Natalie in Januari heel hard gewerkt aan deze leuke CAL voor een sjaal, muts en vingerloze handschoenen.

Het setje heet: Natalie’s vrolijke wintersetje

Afgelopen week heb ik heel veel  filmpjes opgenomen – dit zijn de tutorials voor de sjaal, de muts en de handschoenen die we gedurende een 7-daagse CAL gaan geven.  Ik heb er wat langer over gedaan omdat 2 weken geleden toen ik net bezig was er 4 nagels waren afgebroken. Ik heb een week gewacht voor ik nagels liet maken ( kon die week niet anders vanwege andere afspraken ) dus kon ik niet verder met filmen.

Diana Timmer heeft weer een prachtige set nagels gezet en die kunnen jullie straks zien als jullie de muts en handschoenen haken♥

Gelukkig is nu alles opgenomen en deze week ga ik alle filmpjes bewerken en uploaden naar YouTube!

Hou facebookgroep Haakwerkje en Facebookgroep Haakpatroon Fantasiesloffen goed in de gaten want deze week maken we de datum bekend wanneer we de crochet along gaan houden ♥

 

Nieuwe Facebookgroep gemaakt:

 

Voor de CAL’s die Natalie en ik gaan houden hebben we besloten om een nieuwe groep te maken waarin we echt samen de komende CAL’s gaan houden. Deze nieuwe Facebookgroep heet: Nady’s Creatie’s 

Hoe we aan die naam komen, kan je horen in mijn nieuwe vlog – Wlog 5

 

Boordsteek:

 

Vanwege de patronen van Esther haar truien met de boordsteek en de komende CAL van Natalie haar winterset had ik een filmpje gemaakt voor de boordsteek en die staat inmiddels online om zo de grote vraag naar deze steek tegemoet te komen en er is in een paar dagen al zoveel gekeken dat het goed is dat deze steek aandacht heeft gekregen.

 

 

Wlog 5: 

Er is weer heel wat te melden, te lachen en te bespreken dus luister gauw naar mijn nieuwste vlog:

 

 

Bedankt voor het lezen en luisteren en graag tot de volgende keer,

Labeltje ♥

Hoe een idee tot stand komt ……

26 Februari 2017  — 11.00u

 

Het is 15 Februari als ik van een vriendin, Linda een berichtje via messenger krijg.

Of ik Facebookgroep Hartedeeltjes ken – eh nee, nog nooit van gehoord!

Dus nieuwsgierig als ik aangelegd ben toch meteen even kijken en ik zag meteen zo’n leuk project voor mijn groep Haakwerkje en dacht ja, ik ga hier iets mee doen. Wat wist ik nog niet, maar zoiets ontstaat bij mij vanzelf gaandeweg.

Dus meteen een persoonlijk berichtje naar Anneke gestuurd met de vraag of ze een berichtje over haar groep Hartedeeltjes op mijn Facebookgroep Haakwerkje wil zetten en of ze interesse heeft in een filmpje met uitleg hoe je een hartje haakt. Binnen enkele uurtjes krijg ik bericht van Anneke en ze is net zo enthousiast als dat ik ben.

Op 16 Februari zijn we al zover dat ik filmpjes ga maken en ik heb Anneke beloofd dat ik in mijn Wlog er aandacht aan ga besteden.

Zoals jullie in mijn vorige Wlog zagen waren mijn nagels echter gebroken en pas dinsdagmiddag kreeg ik weer nieuwe nagels, dus het maken van een tutorial moest daar op wachten. In die week vroeg mijn dochter of ik een filmpje van hun project voor school op mijn YouTube wilde zetten, ze wilden eens zien hoe groot het bereik was van mijn kanaal. Het is een stop motion filmpje wat ze met zijn drieën gemaakt hebben voor een project op school en ik was en ben daar nog heel enthousiast over!

Ik deel nu het filmpje van mijn dochter, maar dan die van haar eigen kanaal, dit is een verrassing voor haar. Ze weet niet dat ik dit nu in mijn blog zet dus het is echt een verassing als ze ineens haar filmpje omhoog ziet gaan met kijkers.

Als je het filmpje nog niet gezien hebt, kijk dan aub even haar filmpje Dan krijgt haar eigen filmpje op haar eigen kanaal ook meer kijkers ♥

 

Door dit filmpje kwam ik een dag later op het idee om een speciaal filmpje te maken voor Anneke. Ik kon niet filmen hoe ik het hartje haakte vanwege mijn nagels, maar foto’s maken voor een stop motion filmpje kon natuurlijk wel ….

Vol goede moed gaan mijn dochter en ik aan de slag op dinsdag 21 Februari en we zijn 2½ uur bezig met 344 foto’s  voor een kort filmpje van 20 seconden – Ik had als ondergrond een green screen met het idee dat ik er dan later een foto voor in de plaats kon zetten – ik laat hier de ruwe versie zien die nog niet bewerkt is:

We kwamen erachter dat als we de haaknaald gingen gebruiken dit héél veel tijd in beslag zou nemen omdat de wol gewoon niet echt meewerkt. Dus we zijn toen gestopt met een gevoel van grote teleurstelling omdat het niet ging werken op deze manier.

Op woensdag en donderdag hebben we afspraken en andere dingen te doen wat me de kans bied om erover na te denken hoe ik het ga oplossen. Op zaterdag zeg ik tegen mijn jongste dat ik het zo jammer vind dat je niet kan zien wat je stap ervoor was want stop motion maak je met foto’s achter elkaar – vervolgens zegt hij … maar dat kan hoor! Kijk maar …… en hij laat zien dat met slecht een simpele stap je een afbeelding ziet van de vorige foto en dat je dan precies je nieuwe foto gaat maken voor de volgende stap – echt perfect gewoon!! Je ziet dus precies hoe het draadje ervoor lag en die leg je dan exact zo maar dan een stukje verder, echt TOP!!

Dus vol goede moed ga ik op vrijdagochtend aan de slag en door de tip van mijn jongste gaat het heel voorspoedig.Ik hoef aan het eind maar een paar foto eruit te halen omdat ik dan mijn nagels op de foto heb staan maar gelukkig heb ik heel veel kleine stapjes gefotografeerd dus kan ik die paar foto’s er ook uithalen zonder gevolgen voor het filmpje.

Na het weghalen van de foto heb je dan toch zomaar in ongeveer 2½ uur 150 foto’s gemaakt voor het volgende filmpje van 30 sec, deze is wel na het bewerken in movie maker waar mijn jongste heeft geholpen met een muziekje eronder zetten:

 

 

Ik laat Anneke vrijdagmiddag het filmpje zien en vraag wat ze er graag bij wil hebben voor tekst. Weer had ik eerst een ruwe versie en die heb ik door Anneke laten beoordelen en de tekst die ze er graag bij wilde hebben heb ik er daarna bijgezet en dan ziet het filmpje er zo uit:

 

Dus in 1 week zie je dat er heel wat kan gebeuren en dat alles onstaat:

 • doordat mijn nagels waren afgebroken en ik dus niet kon filmen met mijn handen in beeld
 • dat ik op het moment dat ik dacht, wat nu –
 • dat ik het filmpje van mijn dochter deel op Haakwerkje–> daardoor ontstond zomaar het idee

ik kan echt zeggen dat ik er heel blij mee ben en zelfs een beetje trots ( in de goede zin van het woord ) dat het zo gegaan is én dat het dit ouwetje met hulp van haar kinderen toch maar gelukt is. Je bent nooit te oud om te leren …hihihi

 

Ook hoort er bij het berichtje wat ik voor Anneke maak nog de tutorials met uitleg hoe je een hartje haakt en ik heb er meteen twee gemaakt. Het eerste filmpje is dat je begint met 3 lossen die je vastmaakt met een halve vaste tot een ring – deze optie is voor degene die de magische ring (nog) niet kunnen haken:

 

 

Het tweede filmpje met uitleg is hoe je het hartje haakt met een magische ring en ik wil je echt uitdagen omdeze versie te proberen. Als je eenmaal deze techniek van de magische ring begrijpt wil je nooit meer anders:

 

 

Wat was dit een ontzettend leuk project om te doen voor Anneke van Facebookgroep Hartedeeltjes en ik hoop dat ik door het filmpje veel haaksters motiveer om te haken en mee te haken voor Anneke die zo’n leuk idee heeft.

Als afsluiting heb ik ook meteen mijn Wlog 4 gemaakt waarin ik het project van Anneke als laatste berichtje plaats om zo mooi af te sluiten van een heerlijk week van vakantie met mijn kinderen, een idee die in 1 week tot zoiets moois groeit en als verrassing voor Anneke om haar te helpen met haar project.

Bedankt voor het lezen van mijn blog en ik hoop weer gauw iets te schrijven. Hier nog de link naar mijn Wlog 4 – veel kijkplezier en als je wilt reageren kan dat op mijn groep Haakwerkje ♥

 

Liefs,

Stopmotioniscool♥

Voorjaar in de lucht?

21 Februari 2017 — 23.30u

 

Wat gaat de tijd toch ontzettend snel. Ik zag dat ik 9 Februari voor het laatst geschreven had en wat is er weer veel gebeurd afgelopen 2 weken. Even een kort overzicht

 

Handwerkbeurs Zwolle:

Ik schreef 9 Februari dat ik naar de Handwerkbeurs zou gaan en daar ben ik natuurlijk inmiddels geweest, kijk maar:

 

Meteen mijn 3e Wlog gemaakt en bewerkt op zondag 12 Februari – ik vond het echt een hele leuke ervaring om mee te maken en heb er enorm van genoten! Ik ben echt blij dat ik de uitnodiging van Desiree heb gekregen!

Ook heb ik op de handwerkbeurs een leuk project gezien wat ik zeker dit jaar nog ga uitwerken en dat was de caravan van Haak je aan?

 

Haak je aan?:

Ik heb er een video van gemaakt en als je die kijkt zie je waar het over gaat:

Martha van der Vlies is degene die je hoort in het filmpje en ik vond het heel leuk dat ze spontaan heeft gesproken – ik stelde voor om het te filmen en zonder voorbereiding sprak ze het filmpje vol, dus echt TOP!! Ik ga ook zeker nog iets bedenken om te helpen maar moet eerst nog andere projecten afmaken voordat ik dat ga doen.

Patronen uitgeschreven:

15285000_1826422957646855_4260513344360925555_n16143649_711354449041941_2535453727362154098_o

Links zie je de foto van de mooie roze trui met V-hal van Esther Meijer en het patroon kan je vinden op Facebookgroep Haakwerkje 

Rechts op de foto zie je hetmooie vest van Berona en ook haar patroon kan je vinden op Facebookgroep Haakwerkje 

Ik heb wel een uitgeschreven patroon gekregen van Esther en Berona, maar het bewerken met de linkjes en foto’s inplakken en copyright erbij zetten kost toch nog de nodige tijd maar gelukkig hebben esther en Berona geduldig op mij gewacht ♥

 

Omslagdoek Jasmijnsteek:

IMG_20170216_133336

Er kwam van Facebook een herinnering van een jaar geleden dat ik bezig was met deze omslagdoek. Ik was er vorigjaar van overtuigd dat deze omslagdoek nog niet goed genoeg was maar nu ga ik er toch weer mee verder en Esther Meijer heeft al aangeboden om er samen iets moois van te maken dus wordt vervolgd. Toch ook weer een dag mee bezig geweest!

 

EsMeij’s Dutch Scarf als kindersjaal en krokodillensjaal: 

IMG_20170204_162900IMG_20170216_133833

Deze sjaals heb ik ook afgewerkt en ze zijn inmiddels naar hun nieuwe eigenaar ♥ en het staat hun allebei zo ontzettend leuk!

Van de krokodillensjaal komt beslist nog een tweede want ik kreeg als bedankje de groene Royal wol van de Zeeman dus dat wordt een perfecte krokodillensjaal.

Ook de kindermaat sjaal van EsMeij’s Dutch Scarf ga ik weer maken want ik heb de mooie Papatya wol meegenomen bij Desiree!

16735244_1856199637997447_526471838_o

 

Home Cal en Jungle Cal:

Op de Handwerkbeurs heeft Desiree me voorgesteld aan Cees en dat was een hele leuke ontmoeting. Cees is ook een zeer enthousiaste haker en heeft twee groepen onder beheer – dat zijn de groepen : HOME CAL en de JUNGLE CAL

Beide CAL’s haak je een deken en beide patronen zijn beide even kleurrijk en creatief bedacht. Dus kijk gauw bij de groepen van Cees.

 

Messenger: 

Wat niet zichtbaar is dat ik op Messenger heel wat vragen, verzoekjes en leuke ideeën doorkrijg, dit kost best veel tijd en ook dat heb ik de afgelopen dagen gedaan. Er is op de achtergrond veel overleg en dat resulteert in patronen voor de groep, leuke nieuwe ideeën voor haken en leuke nieuwe designers die hun werk willen delen op Haakwerkje.

 

Nagels:

Vorige week was ik heerlijk aan het filmen voor de nieuwe crochet along met Natalie Visser en ook die van Esther Meijer maar ik kon niet verder want mijn nagels waren – door huishouden – afgebroken Kijk maar

IMG_20170221_131435

Ja, daar kan ik natuurlijk niet mee filmen – dus de filmpjes staan in de wacht. Ik had het niet aan Diana gemeld omdat ik wist dat ik vandaag weer nieuwe nagels kon laten maken en nu kan ik weer filmen. Mijn kinderen hebben wel vakantie dus weet niet of het gaat lukken, aan de nagels gaat het in ieder geval niet liggen, kijk maar:

16681709_328959200834331_213356932147271101_n

Dank je wel weer Diana Timmer, weer mooi hersteld die nagels van brokkenpilote Wendy ♥

 

Omslagdoek Keltische weefsteek:

Ook daar heb ik afgelopen week af en toe een uurtje aan gehaakt. Die ben ik aan het haken voor mijn dochter en die ligt al vanaf November op de stapel, daar ga ik binnenkort mee verder! Ze zei vorige week, mam wordt het een omslagdoek voor de zomer? Hihihi, ze heeft helemaal gelijk, dus heb Facebook even gelaten en ben lekker gaan haken zondag en nu elke avond even een halfuurtje minstens haken. Zal in mijn volgende blog een foto laten zien. De omslagdoek wordt echt heel mooi.

 

Voorjaar in de lucht?: 

21 Februari – We hebben vandaag heerlijk in het warme zonnetje gewandeld en echt genoten van een eerste voorjaarsdag. Héérlijk!

 

Dit waren zo de haakwerkjes en dingen waar ik mee bezig ben geweest afgelopen anderhalve week. Voor de komende weken is er nog zoveel te doen en zo weinig tijd ….. hihihi

Zoals jullie wel zien verveel ik me geen moment van de dag!

Ik hoop gauw weer te schrijven, voor nu heel veel haakplezier gewenst en hou mijn Facebookgroep Haakwerkje in de gaten, de komende maanden gaan we leuke haakwerkjes haken en komen er leuke patronen bij!

Lieve groetjes van mij en tot gauw,

Verveelmenietje

 

 

 

 

 

Wlog 2, website Haakwerkje aangepast

9 Februari 2017 — 21.45u

Wlog 2: 

Ik wil proberen elke week minstens 1 Wlog te maken met haakweetjes en meer en Wlog 2 is dus gelukt. Over de voorbereidingen voor de handwerkbeurs, mijn nieuw bestelde visitekaartjes en jullie zien Spike, onze snurkende hondje.

Site Haakwerkje bijgewerkt:

Vandaag kreeg ik een vraag hoe je mijn berichtjes ook in het Engels kan lezen. Daar heb ik dus geen verstand van dus dat mijn man thuiskwam vroeg ik of er iets voor bestond: een programma of een app – Mijn man is gelijk even in de WordPress gaan zoeken en heeft meteen een app toegevoegd waardoor je in vele talen nu mijn schrijven kunt meelezen. Ik hoop dat de vertaling goed gaat zodat ook in andere talen nu mijn berichten gelezen kunnen worden. Echt een lieverd hé mijn man 

Dat is echter niet het enige wat ik aangepast heb. Ik zag 9 oude berichten voor mijn gastenboek staan die ik dus had moeten vrijgeven en ik heb die vandaag én vrijgegeven én daar meteen vandaag een reactie op gegeven. Nu ga ik het beter in de gaten houden zodat ik eerder kan reageren als iemand zo lief is om een berichtje te geven in mijn gastenboek, dus ook weer geregeld en instellingen zijn nu zo aangepast dat het vanaf nu goed zal gaan.

Haken:

Vandaag zat ik 45 minuten in de wachtkamer want mijn zoon moest naar de tandarts. Ik heb dus heerlijk zitten haken aan de krokodillensjaal die ik aan het haken ben en ik heb zo leuk met bezoekers die zaten te wachten in de wachtkamer gesproken dat ik het echt altijd weer leuk vind om in openbare ruimtes te haken. Het brengt een gesprek op gang die anders niet gebeurd omdat je dan bv op je telefoon zit te kijken. Vandaag ook mijn allereerste visitekaartje gegeven ( aan de medewerkster bij de tandarts die zelf ook héél creatief is ) dus was voor mij wel bijzonder dat ik kon zeggen, ik heb wel een visitekaartje …hahaha

Het is nu 21:45u en ik ga even rustig tv kijken want ik ben echt even opperdepop zoals ik dat noem. Lekker een keer vroeg naar bed om alvast een beetje energie te sparen voor zaterdag, zo’n zin in de Handwerkbeurs!

Ook een fijne avond gewenst en tot gauw,

Visitekaartje

Buy me a cup of Coffee

7  Maart 2017 — 09.30u

Waarom:  Buy me a cup of coffee ♥:

 

Het maken van de video’s, het maken van patronen voor designers die met me willen samenwerken, onderhoud van deze website, aanschaffen filmapparatuur en nog veel meer ……. doe ik allemaal met eigen hobbygeld.

Een stukje hobbygeld verdien ik door de advertentie’s in mijn filmpjes op YouTube en daar betaal ik deze website van en de meeste wol waarmee ik voorhaak. daar gaat stiekem heel wat geld in want ik haak meestal eerst zelf hetgeen ik ga verfilmen zodat ik zie waar je als beginnend haakster tegenaan kan lopen. Daarna heb ik nog een keer de hoeveelheid wol nodig om het filmpje te maken.

Laatste tijd krijg ik ook vaker de vraag waarom ik alles gratis doe, ik zou makkelijk iets als bijdrage kunnen vragen!

Mijn motto is dat iedereen kan leren haken en dat maak ik mede mogelijk door het gratis weggeven van kennis die ik tijdens het haken opdoe, dat is voor mij het belangrijkste doel van mijn website Haakwerkje, Facebookgroep Haakwerkje en YouTubekanaal Wendy Rademaker.
Toch ben ik erover gaan nadenken om degene die mij volgen en graag iets willen doen om mijn hobby te ondersteunen een optie aan te bieden om mij te helpen / te sponsoren!

 

  Wat is: Buy me a cup of coffee ♥:

 

Deze optie is in Amerika héél bekend en het is wat veel YouTubers of Bloggers gebruiken als volgers van hun kanaal / blog mee willen helpen om alles draaiende te houden. Het is dus een kleine gift waardoor ik weer iets kan aanschaffen wat nodig is of gewoon een gift als waardering voor alles wat ik doe.
Dit wil ik dus als optie nu op mijn website Haakwerkje zetten in deze rubriek Sponsoring en als je een gift geeft mag je zelf aangeven of ik daar een vermelding van maak of niet. Wat ik gemerkt heb is dat transparantie het beste werkt zodat je ook ziet wat er met je bijdrage gebeurd dus als je dat graag wilt weten laat ik dat natuurlijk weten.

 

Mocht je mee willen doen aan: Buy me a cup of coffee ♥

mag je een bedrag overmaken op:

– gironummer NL39INGB0007846909 (tnv Wendy Rademaker)

 

– als je iets hoort in een Wlog dat je denkt ja, dat wil ik graag ondersteunen kan je dat in de mededelingen erbij zetten.
– ik ga nog even kijken of Paypal ook zou kunnen want ook daar had ik laatst een vraag over. Daar heb ik nog geen ervaring mee dus moet dat eerst even op een rijtje zetten
– opsturen van geld is helaas geen optie, ten eerste omdat het met de brievenpost niet zeker is dat het aankomt, ook wil ik niet zomaar mijn adres weggeven om zo privacy te behouden.

Bij deze alvast bedankt voor het lezen van dit berichtje en ik hoop dat je met veel plezier mijn website blijft volgen.

Vriendelijke groet,

Wendy.

Wlog, Handwerkbeurs, patronen en give away

4 Februari 2017 —  16.30u

 

Weer een heerlijke drukke week achter de rug! Met weer veel nieuwtjes dus daar gaan we:

 

Give away: 

Ik zag dat ik meer dan 2000 leden heb op Haakwerkje en om dat te vieren zocht ik een leuke give away.

Ik had het patroontje van Imke van Creïmtions al vaak voorbij zien komen en zo dacht ik dat een patroontje weggeven wel leuk zou zijn. Wat heel erg leuk is, is dat Imke zelf ook een patroon weggeeft dus hebben we zondag 5 Februari gewoon 2 winnaars van een mooi patroon van Imke. Kijk maar en je kan nog meedoen tot zondag 18.00u :

 

WLOG = Wendy’s videoblog:

Mijn allereerste video met mezelf in beeld is gemaakt, reuze spannend maar toch gedaan. Ik heb het gedaan omdat ik 11 Februari naar de Handwerkbeurs ga, schrijf ik zo nog over. Om mezelf alvast voor te stellen heb ik een WLOG gemaakt en ik heb zo ontzettend veel lieve leuke reactie’s gehad dat ik zeker vaker een WLOG ga maken

Kijk maar eens:

 

Handwerkbeurs:

 

Het maken van mijn eerste WLOG was omdat Esther Meijer en ik uitgenodigd zijn door Desiree van Sieradenenzo voor de Handwerkbeurs!

De Handwerkbeurs is in Zwolle van 9-12Februari en Esther en ik komen op zaterdag 11 Februari en staan dan bij Desiree op stand 68

 

eind vlog

Ik heb er zo’n zin in en zal er zeker weer een videoverslag van maken dus wordt vervolgd!

 

Patroon brandweersjaal:

Ja, het patroon van Wiebke de Vries voor de brandweersjaal is af en deze staat bij de bestanden op Facebookgroep Haakwerkje 

 

Patroon roze trui:

Het patroon van de roe trui van Esther Meijer – daar ben ik mee begonnen om het als uitgebreid patroon te schrijven – Esther heeft het patroon al zo goed mogelijk uitgelegd maar ik maak er toeren van met eventueel bijbehorende filmpjes, maar deze week was ik zo druk bezig met mijn WLOG en met andere haakwerkjes afmaken etc… Dus ik ben begonnen met het uitschrijven, heb de wol al binnen dus nog even geduld – het patroon en uitleg van de roze trui komt eraan.

 

Visitekaartjes: 

Ja, ja, die Wendy heeft 500 visitekaartjes besteld om te geven bij de Handwerkbeurs en als ik kado’s opstuur van de give away kan ik er een kaartje bijdoen. Ze zijn in bestelling en zo gauw ik ze binnen heb zal ik er een foto van laten zien.

 

Roze EsMeij’s Dutch Scarf :

Voor mijn nagelstyliste Diana Timmer heb ik de roze sjaal gehaakt en afgelopen week heb ik die gegeven – en ik weer mooie nieuwe nagels.

IMG_20170126_152024deze

Op de foto van de sjaal had ik de franjes nog niet gemaakt maar die heb ik er nog opgemaakt. Diana was er heel blij mee!

Ook ben ik nu nog bezig met de kindersjaal : alleen de franjes nog maken:

IMG_20170204_162900

 

Dus weer heel wat gedaan afgelopen week en vooral veel uitgezocht en geregeld zoals de handwerkbeurs en de vistekaartjes en er staat ook een drukke week voor volgende week gepland. Dus nu even lekker genieten van het weekend en ik schrijf weer gauw,

WLOGje.

Crochet Along, Patronen, Filmpjes en meer …..

25 januari 2017 — 22.00u

 

Crochet Along op 28 en 29 Januari:

 

Samen met Natalie Visser gaan we de Creeper Style Slof samen haken het komend weekend!

slof

Afgelopen week heb ik daar de hele week filmpjes voor gemaakt en deze week ben ik ze aan het bewerken om zo mooie filmpjes te maken voor de CAL. Natalie en ik hebben er enorm veel zin in en kijken er echt naar uit om samen met jullie te gaan haken! Lees je nu voor het eerst over de Crochet Along, kijk dan gauw op  Facebookgroep Haakpatroon Fantasiesloffen want daar gaan we de CAL houden!

 

Patroon roze trui van Esther Meijer:

15285000_1826422957646855_4260513344360925555_n

Esther heeft me van de week het patroon gestuurd voor de roze trui en deze ga ik weer bewerken tot een patroon in pdf ….. alleen kom ik afgelopen week gewoon tijd tekort. We hebben 2 verjaardagen gevierd van onze dochters en het was écht zo gezellig dat het weekend gewoon voorbij gevlogen is.  Maandag en dinsdag heb ik dus alle berichtjes van Facebook zoveel mogelijk bijgewerkt en heb ik eindelijk het filmpje voor de Black Scarf kunnen maken ( het filmpje over het haken van de toer met de puffsteek ) Het uitwerken van de roze trui staat hoog in de todo lijst en ik verwacht deze volgende week na de Crochet Along met Natalie op de groep te kunnen plaatsen.

 

Patroon Brandweersjaal van Wiebke de Jonge: 

16216382_1295384807184952_1520903203_n

In December 2015 heb ik het patroon van Wiebke gevolgd om de brandweersjaal te maken. Aan de hand van deze sjaal heb ik toen een filmpje gemaakt om al hakend je stokjes op te zetten. In dit filmpje laat ik de brandweersjaal als voorbeeld zien. Ik kreeg via messenger een vraag of ik dit patroon nog had en na enig speurwerk in de notitie’s van mijn telefoon vond ik én Wiebke terug én het patroon van de brandweersjaal. Ik heb meteen contact opgenomen met Wiebke en mag het patroon van de brandweersjaal uitwerken en als ik die uitgewerkt heb mag ik die op Facebookgroep Haakwerkje zetten. Ik heb tot toer 5 nu netjes uitgewerkt maar ook dit patroon staat even in de wacht vanwege de CAL die ik met Natalie hou dit weekend. Ook dit patroon van Wiebke ( ik bewerk het alleen tot uitgeschreven pdf patroon ) hoop ik in de loop van volgende week te plaatsen bij de bestanden.

 

Patroon van EsMeij’s Dutch Scarf  in het Engels: 

Ook in mijn blog wil ik Jolanda even in het zonnetje zetten!! Er was vraag naar een Engelse vertaling van het patroon van de mooie sjaal van Esther – zowel Esther als ik zijn niet perfect in het vertalen naar het Engels. Jolanda heeft aangeboden om belangeloos het patroon voor ons te vertalen en dat hebben Esther en ik meteen aangenomen. Dus vorige week heeft Jolanda voor ons het patroon vertaald en dat heeft zelfs kleine aanpassingen gegeven in het Nederlandse patroon. We hebben nu zelfs voor de Engelstaligen een Facebookgroep aangemaakt: Esmeij’s Dutch Scarf- English pattern en daar hebben we het Engelse patroon geplaatst in de bestanden. Echt heel fijn dat Jolanda ons dus geholpen heeft! Als wederdienst wil ik jullie graag verwijzen naar de groepen waar zij beheerder / medebeheerder is

De groepen zijn :

 1. Mix ’n Match Crochet ALong 2016
 2. Haakplein 
 3. Dutch crochet, a granny a day, 2013

 

Filmpjes maken: 

 

Afgelopen week heb ik dus heel veel filmpjes gemaakt:

Al deze filmpjes vragen dus tijd om te filmen, tijd om te bewerken en tijd om te uploaden bij YouTube!

 

Wibra: 

 

Toch ook even kort een leuk berichtje: De sloffen die Natalie maakt, worden gehaakt met Wibra garen en ik zeg in mijn filmpje voor de Creeper Style Slof CAL  : Wat heb je nodig? dat ik de naam van het merk niet zonder toestemming op YouTube mag vermelden. Dus meteen naar Wibra een vraag gestuurd of ik hun naam in mijn filmpjes mag gebruiken, ook als ik bv hun haaknaalden gebruik bij een give away!

Ik kreeg zo’n lief bericht terug dat ze gekeken hebben op mijn website, op mijn YouTubekanaal en doordat het er netjes uitzag mag ik hun naam gaan noemen om te verwijzen waar je garen kan halen als ik hun garen gebruik. Dat vind ik weer zo fijn dat je door het rustig te vragen fijn kan samenwerken met elkaar! Ze sponsoren geen garen of haaknaalden en ik werk ook niet in opdracht van hun: de wol die ik zelf gebruik bij projecten en wol /of haaknaalden bij een give away betaal ik allemaal zelf ( uit de hand gelopen hobby …hihihi ) en dat is wel belangrijk dat ik dat vermeld, dus bij deze!

 

Meer …..

Naast alle bovengenoemde activiteiten heb ik ook nog honderden reactie’s gegeven op Facebook, YouTube, Messenger etc …… want er wordt al heel wat hulp gevraagd via messenger en dat zie je niet maar daar gaat echt heel veel tijd inzitten.

Ook ben ik bezig met een kindersjaal van de colsjaal van Esther en ik ben een colsjaal in roze Tweedgaren aan het haken voor mijn nagelstyliste Diana Timmer want zij maakt zo’n mooie nagels voor mij dat ik deze graag voor haar haak als gift Kijk maar eens wat een mooie nagels ze weer gemaakt heeft vandaag, 25 Januari 2017 

 

 

Handwerkbeurs Zwolle: ?? kom ik nog op terug bij een volgend berichtje …..

 

Jullie lezen wel dat ik me absoluut niet verveel, tussen al het haken en filmpjes maken door run ik ook nog een huishouden en dat met slechts 5 a 6 uurtjes slaap per nacht! Als ik dus eens niet reageer of een berichtje niet zie, dan begrijp je wel dat ik het dan eenvoudig weg niet gezien heb omdat er zoveel gebeurd op 1 dag. Ik doe mijn best en probeer overal aan te denken.

Nu ga ik 23:23u nog even een filmpje bewerken voor de CAL, dan kan die vannacht weer geupload worden naar YouTube.

Bedankt voor het lezen en tot gauw,

Creeper Style

 

 

 

Overweldigend begin van het jaar 2017

8 Januari 2017  — 13.45u

 

Wat gaat het ineens snel …. zowel de tijd van elke dag als de groei van de groepen

en we gaan nog zoveel doen dit jaar ….

 

Crochet Along met Nathalie Visser:

 

Er wordt nu al druk en hard gewerkt door Nathalie en vanaf morgen door mij ( filmpjes maken ) aan een hele leuke Crochet Along van ….. nog even wachten …. we vertellen het bijna …hihihi

Ik ga de filmpjes weer maken voor elke steek en dat kan dat ik een hele toer voorhaak of een stukje als de steek al geweest is, maar je kan dus weer gewoon helemaal meehaken.

Deze Crochet Along gaat best wel tijd in beslag nemen omdat Nathalie en ik alles goed willen voorbereiden zodat we straks een mooie strakke planning kunnen hanteren en elke dag jullie kunnen meenemen in onze leuke CAL

Hou dus de groep Haakpatroon Fantasiesloffen en Haakwerkje goed in de gaten!

 

 

EsMeij’s Dutch Scarf : 

Op 23 December 2016 hebben Esther Meijer en ik de Crochet Along gedaan gedurende 7 dagen tijdens de kerstdagen – werkelijk een hele gezellige week is het geworden met veel mooie sjaals na 7 dagen samenhaken en dachten Esther en ik dat er misschien wel een paar fans zouden zijn – de teller staat nu op 8 Januari om 13.45u op : 4.026 leden 

Hier een paar sjaals die er door leden gehaakt zijn:

sjaals

Zo leuk om al de creatie’s te zien en de kleuren – echt mooi.

Wil je meer zien of ook een sjaal haken, klik dan hier om naar facebookgroep EsMeij’s Dutch Scarf te gaan!

 

Haakwerkje:

Mijn eigen groepje zoals ik altijd zei is inmiddels ook een heuse groep aan het worden. Esther heeft een bericht geplaatst op de groep EsMeij’s Dutch Scarf dat het patroon van haar trui te vinden is op mijn groep en de aanmeldingen blijven maar binnen stromen … het is ook zo’n mooie trui.

15050406_2142006199358929_325983751_n

 

Crochet Along met Esther:

 

Ook met Esther komt er in 2017 nog een of meerdere CAL(s)  en in de groep EsMeij’s Dutch Scarf staat al dat we de roze trui gaan haken – maar dat gaat niet binnen nu en 1 maand.

Jullie begrijpen dat het maken van filmpjes waarin ik hele toeren zelf voorhaak enorm veel tijd kosten en dan moeten de filmpjes ook nog bewerkt worden ( kost enkele uren ) en naar YouTube geupload worden ( wat ook soms 2 uur kost voor er 1 filmpje opstaat ) en in YouTube voeg ik nog linken en teksten toe – al zien sommige kijkers die niet op mobiel of tablet … en ook dat is nog eens minstens een half uur werk per filmpje …..

Het lijkt heel eenvoudig om de filmpjes te maken maar er zit vooral veel tijd in en ik heb ook nog een gezin en hondjes om te verzorgen, dus om mezelf niet voorbij te lopen maak ik alles in etappes. Nu eerst dus de crochet along met Nathalie en pas als ik daar alles van gefilmd heb ga ik beginnen aan de filmpjes voor de roze trui.

 

Dan nog dit:

Heerlijk begin van 2017 dus en zoals jullie zien hoef ik me geen minuut van de dag te vervelen. Als ik s’morgens mijn pc open zie ik elke dag meer berichtjes en meer pb-tjes komen ( nu al 80 in de ochtend en als ik dan na een paar uur weer online ben staan er weer 50 of 60 ….)  en ik wil jullie daarom bij deze zeggen: Mocht ik niet of later reageren – het is gewoon te gezellig op de groepen en ik kan niet alles zien en reageren omdat er zoveel te zien en te lezen valt. Ik help waar ik helpen kan en wat ik zie en reageer ik niet, probeer eerst zelf even te zoeken in de rubrieken die we gemaakt hebben want daar staat al heel veel informatie of probeer het nog een keer te vragen ….

 

Ik wens jullie heel veel haakplezier en vanaf morgen ga ik weer heerlijk nieuwe filmpjes maken wat ik echt een heerlijke hobby vind en hou jullie op de hoogte van de vorderingen.

Tot gauw en lieve groetjes,

2017 is gestart ….

 

 

 

Extra give away ….. van Nathalie Visser

27 december 2016  –23.00u

 

Alleen even een heel leuk, kort berichtje:

 

Ik wil graag de give away van Nathalie Visser van de groep Haakpatroon Fanatsiesloffen hier even in het zonnetje zetten!!

Nathalie is de ontwerpster van meer dan 60 design sloffen en na heel wat uren gepuzzel heeft ze zo’n ontzettend leuk patroon ontworpen voor sleutelhanger pantoffels, kijk maar:

 

15741190_10208153018198331_5416308384811942648_n Gewoon té schattig toch!!

Om dit leuke kooppatroon onder de aandacht te brengen houden Nathalie en ik een hele leuke give away.

Het kooppatroon ( slechts € 1,- vraagt ze ervoor ) gaat Nathalie 3x weggeven aan een prijswinnaar die reageert bij haar groep Haakpatroon Fantasiesloffen – klik dus hier op deze link naar Haakpatroon Fantasiesloffen op Facebook.

Wordt lid, reageer voor 31 December 12.00u op haar berichtje en je maakt al kans!!!

Maar dat is nog niet alles, zoals jullie waarschijnlijk wel weten werken Nathalie en ik al sinds April 2016 met elkaar samen en ook ik mag van Nathalie onder de volgers van Haakwerkje 3 winnaars uitkiezen die het kooppatroon voor de leuke sleutelhanger sloffen kunnen winnen!!

Dus maak ook kans op mijn groep: Haakwerkje. Klik op deze link om naar Haakwerkje te gaan op Facebook!!

Mocht je niet winnen of het patroon al meteen willen bestellen voor het kleine bedrag van 1 bol Wibra garen = € 1,- stuur dan een berichtje naar Nathalie haar e-mailadres :  nataliescreaties@hotmail.com

Alvast bedankt voor het lezen van dit speciale berichtje en graag tot ziens op Haakpatroon Fantasiesloffen en Haakwerkje 

Tot gauw,

Sleutelhangertje.

Watsgebeurd?

26 December 2016  — 01.30u

 

Oh, wat een dag …. om door een ringetje te halen zeggen ze dan!

Even in het kort want het is alweer nacht als ik dit typ!

 

EsMeij’s Dutch Scarf : 

De groep was vanmorgen vroeg nog met iets van 800 leden en tegen de middag bereiken we 1000 dus ik geef in een messenger bericht naar Esther Wat gebeurd er hier?

In  de middag blijven de aanmeldingen maar komen en nu om half twee in de nacht staat de teller gewoon op:

 • 1813 leden

Ongelofelijk!

 

Dit hebben we te danken aan :

 • Haakpatroon Fantasiesloffen
 • Facebookgroep Dutch Crochet, a granny a day 2013!
 • haken met de Zeeman/Wibra/Action en alle andere winkels
 • Regenboogsteentje
 • en waarschijnlijk nog meer pagina’s die onze groep delen
 • – geef het maar door als je ook reclame voor ons maakt

Ontzettend bedankt voor jullie steun ♥

Esther en ik genieten enorm van dit grote succes en vooral omdat we het allemaal met elkaar doen in positiviteit. Echt geweldig!!

 

Even kerst vieren:

Esther ging vanmiddag op bezoek bij familie en ik ging met mijn gezin heerlijk qourmetten dus we namen een middag vrij, met af en toe toch even spieken op de groep omdat we nu al gewoon niet zonder kunnen ……

kerstDit berichtje plaatsten we op de groep!

We schakelden hulp in van onze leden en wat een ontzettend leuk bericht vol emoticons is het geworden. Ik had namelijk gevraagd dat als je dat berichtje zag, je wilde helpen met ‘uppen’ door een emoticon te plaatsen. Dat hebben we geweten: de mailbox stond steeds de zwarte sjaal afgebeeld, bijna iedereen heeft wel geholpen! Ik heb er nog steeds een grote glimlach van! Ik heb het berichtje bewaard en als je bij de zoekfunctie uppen intypt zie je het berichtje staan.

Dag 4 :

Ik wilde dag 4 er eigenlijk nu al opzetten, maar ga gewoon morgen toch een wekkertje zetten en om 09.00u alles op de groep zetten want ook Esther en ik genieten mee met jullie verwachtingen om elke dag mee te haken.

Dus een kort berichtje maar wat maken jullie ons blij!

Nu lekker tevreden slapen na een hele fijne dag samen met mijn gezin, met Esther en door de hele dag heen toch ook met de groep.

Ook welterusten als je dit zo nog leest en anders een fijne dag gewenst en tot gauw,

Watsgebeurd?

 

De CrochetAlong komt eraan ….

23 December 2016  — 00.50u

 

Ja, nachtwerk is het geworden want:   wat een dag, wat een dag!

Ik had vandaag best nog veel te doen voor de CAL met Esther die we gaan beginnen straks om 09.00u dus ik sta al om half acht op, zorg dat iedereen naar school en werk is en rond de klok van 08.00u hoor ik PLING ….. PLING

Dat is mijn messenger pling ….. dus ik ben benieuwd!

Ter info: — Half November had ik me opgegeven bij Facebookgroep Gratis ophalen in Hoofddorp en omgeving dat ik mee wilde doen met een actie. De groep bereikt dan bijna het aantal van 15.000 leden en dan mogen bedrijven meedoen met een ‘feestje’ om te vieren dat er zoveel leden zijn. Dit door een leuke prijs aan te bieden en in ruil daarvoor krijg je een dag aandacht en reclame voor je bedrijf.

Ik had me dus opgegeven met meerdere leuke prijzen maar wanneer precies de dag van mij zou zijn was niet bekend want half November waren ze nog net niet bij de 15.000 leden. Pas bij 15.000 leden ging de ‘feestweek’ in.

Dat was dus de PLING – het was vandaag mijn dag ….SCHRIK …. van de 4 opgegeven prijzen mocht ik er 1 kiezen en ik had mijn YouTubekanaal in gedachten om in de schijnwerpers te laten staan – dus ik koos voor de 4 bollen wol met haaknaald nummer 6 om zo mee te kunnen haken met de CAL van vandaag ….. MAAR ….. ik had er helemaal niet aan gedacht om een filmpje te maken waarin ik uitleg wat de bedoeling is dus vandaar …. SCHRIK, WAT NU??

Het geluk wil dat ik ‘toevallig’ eraan gedacht had om een introductiefilmpje te maken als eerste filmpje voor de CAL, die heb ik dus in allerijl vanmorgen bewerkt als Vooraankondigingsfilmpje waarin ik dus kon laten zien wat je kan haken met de prijs die ik beschikbaar stelde –

Meteen een uur verder …… die niet in de toch al drukke planning van vandaag stond!

Mijn vriendin zou vandaag na iets van een half jaar waarin we elkaar niet gezien hadden koffie komen drinken en mijn huishouden was ook niet bepaald in orde dus als een wervelwind door huis, 1e was erin, afwas gedaan, dweilen etcetc … en om 10.15u mijn ontbijtje klaarmaken en dan is er ….. mijn vriendin en koffie …..

Je begrijpt elkaar een half jaar niet zien is kletsen tot 14..00u en met 4 bollen wol gaat ze weer op huis aan – vind het zo leuk dat ze ook mee gaat haken met de CAL, zij heeft mijn eerste stappen in de haakwereld laten zetten en nu haakt ze samen met mij mee …..

Ondertussen was het de hele ochtend niet anders dan zachte plings van Facebook die ik hoorde dus dat ik om 14.00u meteen na het aanzetten van de tweede was achter de pc schoof om nieuwsgierig te kijken was mijn mailbox van FB al aardig aan het vollopen – zowel van berichtjes op gratis ophalen voor de give away, als op Haakwerkje – als op Esther haar groep waar langzaamaan de vrolijke  spanning begint toe te nemen …..

Tijd besparend typ ik als een razende om me heen en voor ik het weet is het 3 uur en komen mijn kinderen thuis, die echt toe aan vakantie zijn dus na een korte babbel lekker achter hun laptop kruipen voor hun filmpjes …. Ik zie dat er inmiddels al zo’n 75 aanmeldingen zijn  voor de give away van de 4 bollen wol met haaknaald dus ik begin met de namen in de lijst van naamloten te zetten want als ik dat tijdens etenstijd moet doen heb ik gewoonweg geen tijd.

Rond 4 uur moet ik toch echt boodschappen doen, een kerstkado wat binnengekomen was nog even snel ophalen, en rond 5 uur weer thuis. Ik denk even kijken op de pc …. weer mijn mailbox op ontploffen ….. en weer zo’n 20 nieuwe aanmeldingen voor de give away.   Hmmmmmm … keuze – koken of berichtjes wegwerken ….. Ik dacht toch maar eerst de berichtjes want om 6 uur sluit de give away van de gratis groep en om 7 uur moet ik de winnaar bekendmaken ….. dus weer typen …. typen … typen ….. berichtjes weer weggewerkt en ik zie dat het inmiddels alweer 6 uur is

Hmmm, weer keuze — doe ik alleen naamloten zelf draaien en foto van de winnaar op de groep zetten of toch weer een filmpje zodat ze zien hoe ik de loting heb gedaan …. kost wel weer tijd …. Ik heb krentenbollen meegenomen dus ik geef manlief een krentenbol, zeg dat ik EVEN nog bezig ben en zo ga koken ( zelfgemaakte nasi ) ….. Gelukkig een schat van een man dus ja hoor doe maar!   Oh ja, eerst nog even een was erin doen dus de 3e was in de machine. Ik denk dat is met 10 minuutjes gefilmd, bewerkt en dan kan ik alles klaarmaken terwijl het upload naar YouTube —> jaja, als je rust hebt gaat het zo maar ik ben al zo druk bezig vandaag dat dat ff dus toch weer een uur verder is dus inmiddels bijna 7 uur voor ik het bericht gefilmd heb, bewerkt, op YouTube geupload en het bericht op de groep van gratis ophalen heb gezet.

Als de wiederweerga de prei snijden, kip knippen en nasi maken die gelukkig overheerlijk smaakt met saté en kroepoek en gebakken uitjes erbij dus gezinnetje ook weer blij …. De winnares even een berichtje sturen en weer zo leuk om te horen dat iemand gewonnen heeft die nog nooit iets gewonnen heeft en dus dolblij is met de prijs … geeft me altijd weer een fijn gevoel dat het goed terecht komt wat ik tot nu toe bij alle prijswinnaars van mijn give away’s heb gehad.

Ineens bedenk ik me dat ik 3 wassen gedraaid heb dus ‘even’ die 3 wassen weghangen – de afwas die vanmorgen afgewassen was maar niet afgedroogd even weggewerkt en dan is er koffie en robinson eiland ….. even rust.

Betty gewonnen … YEEEEH dat vind ik nou eens een terechte winnares dus helemaal happy ga ik weer verder op de pc want ik moet nog veel filmpjes bewerken voor de CAL, al staan de eerste 5 toeren al helemaal klaar. En ik heb een mooi PDF bestand gemaakt vanavond voor toer 1 – 5 want we wilden eigenlijk alleen de filmpjes doen om zo mijn YouTubekanaal ook onder de aandacht te brengen maar er was vraag naar een geschreven patroon, door meerdere haaksters dus hebben we gisteren besloten om toch ook de geschreven versie te maken maar dat was toch ook vanavond wel weer meer dan een uur werk en vadertje tijd gaat gestaag door als je lekker bezig bent. Zo ook nu als ik zie dat het inmiddels weer 01.30 is en bedje roept want straks om 09.00u staan er velen op ons te wachten.

Ik zoek dus nu na een zeer geslaagde ren je rot dag toch met een grote glimlach mijn bedje op, dus tot straks,

Poe hé …. wat een dag!

 

Samenwerking, CAL gaat bijna van start …..

19 December 2016  — 19.30u

 

Samenwerken: 

Vandaag heb ik de stoute schoenen weer aangetrokken en Facebookgroep – Haken voor beginners en gevorderden gevraagd of ik in hun groep nieuwe abonnee’s mag vragen. Door de leuke samenwerking met Natalie Visser van de groep Haakpatroon Fantasiesloffen en de samenwerking met Esther Meijer van EsMeij’s Dutch Scarf komen er hele leuke CrochetAlong’s aan – deze maand al die van Esther – en in 2017 komen er ook hele leuke gratis CAL’s aan.

Meteen kreeg ik van Hinke te horen na een kort beraad tussen: Hinke van der Veer, Bianca Ran en Zefanja Vijftigschild dat ik het bericht mocht plaatsen.

Dus bij deze zet ik hun groep ook even in het zonnetje, want het voelt zo fijn om zo leuk om met elkaar samen te werken! Neem een kijkje bij hun leuke groep vol met handige tips en leuke berichtjes van en voor leden: Haken voor beginners en gevorderden 

 

CAL begint op ……

cal-begint-op

Vandaag aangekondigd in de groep van Esther dat we aanstaande vrijdag, 23 December, gaan beginnen om 09.00u s’morgens. Gedurende 7 dagen komen er elke dag 5 toeren op mijn YouTubekanaal Wendy Rademaker te staan, na de CAL komt er ook een geschreven patroon te staan op Esther’s groep: EsMeij’s Dutch Scarf! Dit geschreven patroon heeft copyright en het is de wens van Esther dat het patroon alleen mag staan op haar groep en eventueel op mijn eigen groep Haakwerkje. Ik zit er echter aan te denken om het patroon echter alleen op die van Esther te zetten om zo zelf ook het voorbeeld te stellen dat je respect dient te hebben voor een ontwerpster. Ere wie ere toekomt!

Dus vanaf vrijdag kan je gezellig meehaken als je dat wilt!

Zijn de filmpjes / tutorials klaar?

Vandaag, maandag de 19e nog niet. Ik ben gekomen tot toer 20 en de planning is dat ik morgen weer kan opnemen dus het is klaar zo gauw de CAL gaat beginnen.

Nog meer nieuws?

Jazeker, ik heb al 1 pantoffel zelf voorgehaakt – naar een patroon van Nathalie – en van deze slof ga ik ook tutorials maken per toer. Dus ook het nieuwe ontzettend leuke, mooie patroon van Nathalie wordt binnenkort gelanceerd.

Heb je trouwens de leuke nieuwe sleutelhangers van Nathalie gezien♥  Kijk maar eens:

15556277_10208062777582372_2049140826_o

Binnenkort kan je bij Nathalie de patroontjes bestellen, dus hou haar groep Haakpatroon Fantasiesloffen zeker in de gaten.

Dus December staat bol van de haakwerkjes en bezigheden, deze week gaan we richting CAL en Esther en ik kijken uit naar deze CAL! Onze allereerste CAL en hopelijk één van velen!

Je hoort me gauw weer dus veel haakplezier gewenst en groetjes,

Samenwerkertje!

 

 

Filmpjes, Copyright en give away.

15 December 2016  — 22.30u

Wat een enerverende dag met veel te doen maar te weinig tijd ….

Planning:

De planning was dat ik woensdag en donderdag kon filmen, want iedereen was naar werk en school en ik heb me er helemaal op ingesteld en alles klaargezet. Gisteren weten jullie dat ik toch nog 6 toeren heb kunnen opnemen, de intro en extra steekuitleg. Dat zou vandaag zomaar meer kunnen zijn want vandaag had ik van 8.30u to 15.00u – dacht ik! 

Mijn dochter zit in haar laatste jaar HAVO en werkt al weken hard aan een profielwerkstuk en morgen is haar inleverdatum. Gisteravond laat waren ze eindelijk helemaal klaar en vandaag moest haar profielwerkstuk als extraatje als boek gebonden worden …. Ja, vaders werkt doordeweeks, dus gisteravond was het: Mam -> Kan jij wel doen toch, ik moet een lange dag naar school! Van 08.00 – 16.00u

Tuurlijk lieverd, doe ik.  Geen probleem!

In de ochtend ziet ze op haar rooster dat ze om 10.00u vrij is – een tussenuur – dus plannen worden gewijzigd en nu is de afspraak dat ik haar en het meisje wat met haar heeft samengewerkt ophaal van school, langs de drukker ga en als er tijd over is gaan ze gezellig even mee naar huis.

Dus 8.15u breng ik haar weg, terug naar huis, opruimen etc en voor ik het weet is het 9.15u … tja filmen gaat het nu niet worden maar ik zet wel alles klaar dat ik om 11.15u meteen kan gaan filmen.

10.00u dus naar de drukker en die was doordat we van tevoren alles aangevraagd hadden en uitgelegd hadden wat de bedoeling was met 5 minuten klaar. Nog een heel uur over. De meiden zijn echter zo blij dat het nu bij de drukker is dat ik spontaan aanbiedt ff een bakkie te doen bij de Hema dus echt gezellig met de meiden even een bakkie doen 15578510_1824924704458274_932410566543938265_nKoffie verkeerd … hmmmmm lekker!

Ik breng ze helemaal blij als ze zijn weer weg en het is inmiddels 11.15u als ik klaarzit achter de camera, de haakpen in de hand – ik wil net beginnen …… bzzzzz ……. bzzzzzz ……. bzzzzz …. watts appjes …. Even kijken wat er is

– Mam, ben je al aan het filmen?  –> Nee lieverd nog niet –

– We hebben onverwacht een tussenuur …… Tja wat doe je dan —> Wil je ff naar huis of blijf je op school? vraag ik –

– Mogen we ff naar huis, hebben we zin in! –> Ja hoor tuurlijk, ik kom eraan!-

Omdat mijn dochter haar knie geïrriteerd is breng en haal ik haar deze week naar school, dus daar gaat moeders weer heen en weer.

Dat ze hier thuis kletsen etc zorg ik dat ik alles helemaal klaar heb voor als ik dan om 12.00u als ik ze weer weggebracht heb kan filmen Rond 11.55u breng ik ze weer terug naar school, weet je wat mijn dochter zegt : Je wist toch nog wel dat het 6e ook uitvalt hé, kunnen we mooi het boek ophalen bij de drukker!

Ehhh, tuurlijk lieverd, geen probleem!

Dus om 12.10u kon ik écht waar eindelijk filmen – dus als de wiederweerga begin ik aan toer 7 en die haak ik helemaal voor vanwege de steek die we daar gebruiken – 25 min verder –   Dan toer 8 is simpel dus ik denk die heb ik zo opgenomen – nou, dacht het niet. In toer 9 kom ik gewoon niet goed uit – AAN HET EINDE VAN DE TOER 9 NATUURLIJK PAS ERACHTER KOMEN !!!!!! – dus héél toer 9 uithalen, opnieuw het einde van toer 8 haken, weer toer 9 haken, nog steeds niet goed, weer de HELE toer 9 uithalen en ineens zie ik wat ik fout doe ….zucht ….

Betekend dat ik toer 8 het einde ook overnieuw moet opnemen en het begin van toer 9.

Dan is het inmiddels 13.30u en mijn bui is niet zo best kan ik je zeggen, toch zonde van je tijd om zo te klungelen ….grrrrr

Ik leg het haakwerkje aan de kant en ga even wat leuks opnemen want ik had een give away lopen voor 2250 volgers en ook daar moest ik nog een filmpje voor maken en ik heb nu net nog een halfuurtje om die op te nemen dus om mezelf weer op te peppen maak ik het filmpje met de winnaars van de give away.

Ik ben weer helemaal vrolijk, want cadeau’s weggeven is altijd leuk!

Het opnemen van deze give away ging zo snel dat ik nog 15 min over heb dus ik maak de nieuwe give away er meteen achteraan – kijk maar

Deze heb ik al vanaf begin December in gedachten maar om nou 2 give away tegelijk te laten lopen leek me niet zo’n goed plan. Dus positief denker die ik ben – toch weer 2 filmpjes gemaakt die ook ‘moesten’ gebeuren.

Dan zie ik dat ik mijn dochter weer moet ophalen, dus ik zet gauw YouTube aan om het filmpje van de give away te kunnen uploaden, duurt ook 25 min voor een filmpje van 4 minuten en dat kan mooi terwijl ik weg ben.

Bij de drukker ligt het al bijna klaar dus we hoeven maar even te wachten op het binden van de 3 boeken en ze zijn klaar. Ontzettend strak en mooi ziet het profielwerkstuk er nu uit –> dus mijn dochter lacht van oor tot oor en loopt op wolken de deur uit en dat geeft zo’n fijn gevoel dat ik mijn filmtijd heb ingeleverd om haar te helpen dat ik het daarom ook hier in mijn blog met jullie deel. Zoals Willeke Alberti zingt – “een glimlach van een kind doet je beseffen dat je leeft ” is vandaag echt gewoon waar ♥

Omdat de drukker logo’s&letters ons zo snel weer geholpen heeft, gaan we weer ff gezellig naar huis – het was een tussenuur dus met ongeveer een 20 minuten thuis breng ik haar weer naar naar school. Ik heb weer een klein uurtje, denk ik.

Maar om 15.00u komt mijn zoon thuis, niet al te lekker dus ik laat het filmen voor wat het is. We kletsen even over school etc … en als hij dan op de bank ligt met zijn Ipad, zie ik dat ik mijn dochter alweer bijna mag halen. Dus ik ruim rustig de tafel weer af en de planning van het filmen —> is vervangen door de glimlach van mijn kind.

Ja, ik weet dat er heel veel met smart wachten op de CAL, maar mijn gezinnetje gaat ten alle tijde voor en vandaag bewijst het zich maar weer eens dat dat de moeite waard is.♥ Ik denk als jullie dit gelezen hebben jullie het niet erg vinden dat er een dag van filmen bij gaat komen  en wie weet nog wel meer dagen. De CAL komt eraan – we weten alleen nog niet wanneer … hahahaha

Tot zover dus het maken van een planning!

Give away:

Vandaag heb ik dus 2 filmpjes gemaakt voor de give away van 2500 volgers op YouTube en 2 winnaars blij kunnen maken met een mooie prijs.

De nieuwe give away vind ik heel spannend of het gaat lukken. Er komen in 2017 hele leuke CAL’s aan zowel van Nathalie Visser van Haakpatroon Fantasiesloffen als van Esther Meijer van EsMeij’s Dutch Scarf samen met mij met filmpjes en uitleg en ik wil zoveel mogelijk haaksters hierin laten meegenieten. Dus ik dacht ik trek de brutale schoenen aan en ga het proberen om het aantal van 2500 die ik vorige week had te verdubbelen.

Ik ben zo benieuwd of het gaat lukken!

Copyright:

Een zorgje in de avond kregen Esther en ik even te verwerken. Op mijn groep Haakwerkje hebben jullie al een hele mooie trui kunnen zien van Esther namelijk deze:

15285000_1826422957646855_4260513344360925555_n

Via mij werd in een pb door een beheerster van een andere groep gevraagd of iemand die de trui van Esther had nagehaakt een patroon kon plaatsen in die desbetreffende groep. Ze hadden Esther al een bericht gestuurd maar omdat ik ‘toevallig’ met die beheerster in gesprek was werd mij gevraagd om te vragen of ik Esther wilde vragen even bij haar pb te kijken – de vraag was ook aan Esther of die andere persoon haar zelf geschreven patroon (  het patroon van Esther’s trui dus) mocht plaatsen op die groep. Ze had de trui nagehaakt van de foto was het verhaal en had zo haar éigen patroon gemaakt.

Nou sorry, maar dat schoot me even helemaal in het verkeerde keelgat! Het is niet eens mijn patroon maar ik werd toch echt even héél erg boos dat je dus zomaar iemands ‘gekopieerde’ patroon zou willen laten plaatsen die gewoon ‘gestolen’ is van de ontwerpster!! Dat van een groep die bol staat van de regels voor leden over het plaatsen van patronen met copyright – dat at niet zomaar kan want anders …..

Ik heb dus dit geschreven naar de desbetreffende beheerster ( exacte kopie zoals ik het gestuurd heb)  :  Ik heb het doorgegeven aan Esther / al vind ik het zelf hondsbrutaal dat iemand nu met het patroon van Esther aan de haal gaat terwijl zij in goeder trouw het patroon deelt en het zou zelfs schending van copyright zijn als jullie het patroon door … (naam weggehaald ivm privacy)…. zouden plaatsen op jullie groep terwijl jullie weten dat het patroon van Esther is en niet van …(naam weggehaald ivm privacy)… Ik laat de beslissing echter aan Esther over want het is ook niet mijn patroon.

Ook Esther vind dit echt niet te geloven. Op een groep deel je uit oprechtheid je patroon en vervolgens gaan er allerlei ‘kraaien’ zoals ik ze noem aan de haal met jouw patroon en niet alleen dat, ze geven er nog een draai aan dat ze het helemaal zelf uitgevogeld hebben!!  Er is gelukkig copyright en Esther heeft gelukkig aangegeven dat het patroon absoluut niet gedeeld mag worden door die andere groep / haakster!

Sommige haaksters begrijpen denk ik niet dat ze zich zo in hun vingers snijden door dit soort gedrag. Esther en ik hebben grootse plannen om GRATIS leuke CAL’s te maken met de ontzettend leuke patronen van Esther. Ikzelf ben reuze trots dat ik Esther mag bijstaan met mijn filmpjes want het zelf ontwerpen zou ik niet kunnen. Dus haaksters wees dankbaar wat Esther voor ons wil doen en steek haar geen mes in de rug door met haar patroon aan de haal te gaan alsof je dat zelf bedacht hebt omdat je misschien een steekje veranderd hebt of een mouwtje linksom gehaakt hebt in plaats van rechtsom. Ook riskeer je dat we zo teleurgesteld kunnen raken van dit soort gedrag, dat we op een gegeven moment geen CAL meer gaan geven!

Ere wie ere toekomt en in dit geval gaat de eer volledig naar Esther Meijer, de ontwerpster van meerdere mooie kledingstukken. Dat is mijn zienswijze en daar hoef je het niet mee eens te zijn, dat vraag ik niet. Wel dat je bedenkt dat er veel tijd en energie in een patroon zit en dan moet je credit geven aan de rechtmatige ontwerpster! Ik hoop echt dat jullie Esther hierin steunen!

Zo, dat moest er even uit, kan ik morgen weer lekker filmen ( hoop ik )

Veel haakplezier gewenst en tot gauw,

Copy that!

 

Filmpjes voor EsMeij’s Dutch Scarf maken …..

14 December 2016  — 22.45u

Wie had dat gedacht ….. gisteren heb ik de groep voor de CAL van Esther en mij aangemaakt en vandaag staat de teller gewoon al op 254 leden

Echt te gek vinden Esther en ik het en totaal niet verwacht!

De druk wordt nu toch iets hoger om de filmpjes te maken dus vandaag stond al op de planning om filmpjes voor de CAL te maken. Alles staat om 10.00u startklaar en ik weet dat ik tot 3 uur heb voor mijn gezinnetje weer langzaam binnen druppelt – dacht ik!

Ik heb 2 hondjes waarvan 1 naast me in haar mandje ligt want dat wil ze graag en de andere ligt lekker op de bank. Als ik begin met filmen lijkt het echt af en toe expres – Spike, het hondje op de bank – begint na nog geen 5 minuten hard te snurken – gewoon niet normaal. Dus camera uit, even Spike een beetje wakker maken en hem net even anders neerleggen zodat hij niet hoeft te snurken en weer verder – Eerste intro filmpje staat er daarna meteen op.

Tweede filmpje neem ik op en ik ben op de helft – horen de honden iets buiten – ik geloof hard dichtslaande autodeur – ben ik de tel kwijt – zucht …. opnieuw

Dus uithalen en gewoon opnieuw beginnen en gelukkig tweede filmpje staat er op. Derde en vierde filmpje staan er ook in 1x op!

Dan het vijfde filmpje, hoor ik mijn telefoon ….. bzzzz …. nog een keer bzzzz …. nog een keer bzzz….. dus toch maar het filmpje stopgezet want kan 1 van de kinderen zijn en ja, het is mijn dochter – ik heb onverwacht een tussenuur, ik kom gezellig even een senseo drinken ….. Is goed lieverd, gezellig zie je straks … Met een blik op de klok zie ik dat ik die toer nog net kan haken dus ik neem de gok en gelukkig – staat er ook nu meteen goed op.

Lekker Senseo, kletsen etc en dan hoor ik dat ik nog 50 min heb want daarna is ze een uur eerder uit. Omdat ik beneden in de woonkamer nu de beste opstelling kan maken voor het filmen weet ik dus dat ik nog 1 of twee filmpjes kan maken dus ik heb er nog niet uitgezwaaid of hup, achter de camera.

Ik kan nog 2 filmpjes maken met 2 toeren en dan is het voor vandaag voorbij want dan is het gewoon te levendig hier in huis om te filmen.

Zo ben ik vandaag dus tot toer 6 gekomen en dat is echt al heel wat – filmen kost altijd veel tijd omdat ik eerst altijd alles goed opschrijf zodat ik duidelijk de filmpjes kan maken. Ook zijn de eerste toeren steeds de steken tellen en dat is niet mijn sterkte kant want praten en tellen is een grote nono bij mij – dat merken jullie ook wel in het filmpje dat ik af en toe moet natellen.

Ikzelf ben dus zeer tevreden dat het intro filmpje, 6 toeren en een filmpje met steekuitleg gefilmd is…. in nog geen 3 en een half uur.

Oh ja en als je dus af en toe een harde snurk hoort in het filmpje, dat is Spike onze lieve snurker ♥

img_20161209_154215

Ik laat jullie weer weten als ik weer verder ben met filmen, tot gauw.

Tevreden

 

EsMeij’s Dutch Scarf

13 december 2016 — 11.00u

 

Het wordt nu toch steeds spannender, vandaag hebben Esther en ik de groep samen aangemaakt!!

 

esmeijs-dutch-scarf

Als je op het plaatje klikt kom je vanzelf bij onze nieuwe groep. Esther en ik zijn beide beheerders en we hebben een vriendin van mij, Colinda de Vries, moderator gemaakt. Zo kunnen we met elkaar zoveel mogelijk helpen bij de komende CAL!

Hoever zijn we dus met de CAL:

 • Patroon is al uitgeschreven door Esther zelf.
 • Ikzelf heb de sjaal nu gehaakt en maar goed dat ik het voorgehaakt heb want ik maakte zelf ook al fouten!
 • Groep EsMeij’s Dutch Scarf vandaag gemaakt.
 • Nagels laten zetten door Diana Timmer, staat toch weer erg mooi bij het filmen ♥
 • Deze week staat voor morgen en donderdag dat ik de filmpjes voor alle toeren ga maken.

img_20161212_192845Mijn nagels zijn gemaakt door Diana ♥

 

Zoals jullie zien is er al veel gedaan afgelopen week en staat deze week in het teken van het maken van filmpjes en als ik de filmpjes gemaakt heb gaan we de datum van de CAL bekend maken!

Wilde er toch vandaag even een berichtje over maken want het is zo leuk om nu alles samen te zien voegen en het samenwerken met Esther gaat zo als vanzelf – net als met Natalie Visser van haakpatroon Fantasiesloffen – het geeft enorme energie.

Nog een tipje van de sluier:

Esther heeft – UPDATE 14 December — >iets meer dan 3 bollen wordt   bijna 4 bollen Royal garen van de Zeeman gebruikt voor deze sjaal! Op een bol Royal zit 241 meter dus dat betekend zo rond de –>960m <  ipv  700m die ik eerder schreef!!  heb je nodig voor deze mooie colsjaal. En we haken met haaknaald 6!!

Hou dit blog en mijn Facebookgroep Haakwerkje dus in de gaten want er staan leuke CAL’s gepland samen met Nathalie Visser en Esther Meijer voor komende maand en 2017!!

Tot gauw en een fijne dag gewenst,

Colsjaaltje

 

 

 

 

 

Sjaal Esther Meijer, Kruidvat en meer ….

10 December 2016 — 02.15u ja, in de nacht

 

Ik kan niet slapen dus ik dacht schrijf ik nog even in mijn blog want de tijd vliegt voorbij en ik vergeet steeds om ook hier weer even up te daten.

Veel schrijf ik al op mijn Facebookgroep Haakwerkje maar wil het hier toch ook een beetje bijhouden

ESTHER MEIJER :

Door Esther Meijer heb ik de mooie nieuwe steek geleerd 2 weken geleden, de 3D honingraat raster steek en doordat ik via messenger regelmatig met Esther aan het praten ben kreeg ik een foto te zien van een sjaal die ze ontworpen heeft na het maken van trui en oh, wat is die mooi – kijk maar

15241960_1820373778251773_7878614544043578479_n

Op de groep waar ze deze geplaatst heeft was het natuurlijk meteen ; hoe heb je dat gehaakt? Welke steken? Heb je patroon?

Ik was ook meteen in de wolken door deze sjaal want hij ziet er zo elegant uit en ook ik ben van nature vrij nieuwsgierig aangelegd dus ik wil ook wel graag die steken weten en haken. Dus heb k aan Esther gevraagd of ze het niet leuk zou vinden om al die enthousiaste haaksters te helpen door én een patroon erover te schrijven én ik heb meteen doorgedacht en gevraagd, vind je het niet leuk als we er een kleine CAL = Crochet ALong te maken. Dan openen we een nieuwe Facebookgroep speciaal voor de sjaal en kan je zien wat het patroon gaat doen en of er veel animo blijft /is.

Dus we hebben de knoop doorgehakt, Esther heeft het patroon uitgeschreven, we gaan dit weekend de groep maken op Facebook en zo gauw ik de filmpjes voor elke toer van de sjaal gehaakt heb gaan Esther en ik samen de CAL beginnen. Helaas kan ik geen tijdsbestek nog geven want het ligt er echt aan hoeveel tijd het filmen nodig heeft.

Ontzettend COOL nieuws toch!!

 

KRUIDVAT:

Ik kwam een heel leuk patroon tegen van een olifant op de site van Kruidvat. Vanwege copyright heb ik meteen navraag gedaan bij de Kruidvat of ik het patroon wat openbaar en gratis op de site van Kruidvat staat ook mag delen op mijn groep Haakwerkje. Ik kreeg binnen 3 dagen reactie dat ik dat zeker mocht en omdat ik zo enthousiast was over het patroon van de olifant, kreeg ik nog 4 extra patronen om ook op mijn groep Haakwerkje te zetten. Hoe COOL is dat!! Dus bij deze wil ik het Kruidvat even in het zonnetje zetten:

 • KRUIDVAT, BEDANKT VOOR JULLIE LEUKE PATRONEN EN ATTENTE GEBAAR!! 

 

BLOEM :

Ik zag een hele leuke bloem om te maken en al was het patroon niet zo moeilijk toch zag ik bij het patroon al enkele vragen, dus ik ben weer brutaal geweest en heb een berichtje gestuurd of ik een YouTube uitleg mag maken van de bloem en ook daar heb ik toestemming voor gekregen. De site waar het patroon staat komt als ik het YouTubefilmpje gemaakt heb.

PANTOFFELS: 

Ja, ook het haken van de pantoffels staat niet stil. Nathalie heeft een heel leuk nieuw patroon al gemaakt en ik heb inmiddels 1 slof eerst zelf voorgehaakt en ik hoop volgende week of de week erna de filmpjes van de nieuwe sloffen ook te kunnen maken. Jullie zullen echt aangenaam verrast zijn!!

HANDWERK MARIANNE PLEZIER:

Ik werk sinds vorige week nog meer samen met Jacqueline Testroote & Handwerk Marianne Plezier van de groep : haken en breien met de Zeeman/Wibra/Action en andere winkels  Marianne en Jacqueline hebben nog meer groepen maar dit is wel de eerste waar ik uitgenodigd werd om het filmpje van de 3D honingraat raster steek te plaatsen Ik werd uitgenodigd door Jacqueline om het filmpje te plaatsen en dat is het begin van een leuke samenwerking.  Ik vind het heel fijn dat ik zo gewaardeerd wordt door Jacqueline en Marianne dus ik hoop op een lange, respectvolle samenwerking in de toekomst. Je kan klikken op de link van de groep van Jacqueline en Marianne en het is zeker de moeite waard om ook deze leuke groep te gaan volgen!

SSSTTTT…. mag niks zeggen :

Nog steeds is er een hele leuke CAL op komst maar deze komt pas in 2017 en wanneer is nog niet zeker. Maar Natalie Visser van de groep Haakpatroon Fantasiesloffen en ik hebben van deze CAL werkelijk een glimlach van oor tot oor, vooral omdat het bijna onwerkelijk is dat we de CAL mogen doen. Als jullie tzt de CAL zien, zullen jullie begrijpen wat ik bedoel. Ik hou jullie dus nog even in spanning, maar wil jullie graag bij mijn Facebookgroep en YouTubekanaal behouden en dat doe ik door te beloven dat je deze nieuwe CAL met Natalie en mij hoogstwaarschijnlijk voor geen goud wil missen 🙂

Nog meer nieuws …….. ja, maar dat komt volgende keer want het is inmiddels bijna 03.00 in de nacht en nu wil ik heel graag gaan slapen! Dus welterusten en tot de volgende keer,

Glimlach!

 

Ik ben verliefd ….. op de 3D Honingraat Raster Steek!

29 November 2016 — 08.55

 

boekenlegger-nieuwe-steek

Allereerst een foto, wat een mooie steek is deze 3D achtige steek die aan beide zijden van je haakwerk zichtbaar is!

Laat ik je meenemen hoe ik bij deze steek gekomen ben:

14 November 2016:

Ik werd 14 November benaderd door Janna Zwiep die mij volgt op mijn groep Haakwerkje op Facebook of ik de steek herkende die Esther Meijer gebruikt heeft voor haar zeer mooie jurk/trui Een foto zegt meer dan 1000 woorden

15050406_2142006199358929_325983751_n

Ik was meteen geïnspireerd, wat een ontzettend mooi patroon en wat een elegante sierlijke steek is dat!!

In eerste instantie dachten Janna en ik de diamantsteek maar de diamantsteek is daarvoor toch echt te grof. Ik heb dus meer informatie gevraagd aan Janna en het bleek dat de foto en het berichtje staan op Facebookgroep haken en haakpatronen van Dieneke van Ginkel ( NIET de groep haken en haakpatronen van marianna plezier ) Helaas kan ik door een ban niet meer op de groep haken en haakpatronen, ik deelde nog wel eens een link naar bv granietsteek of jasmijnsteek en dat vonden zij sluikreclame omdat ik zelf de filmpjes maak en daarom ben ik geband. Hoe nu verder?

Door persoonlijke omstandigheden heb ik week geen tijd voor mijn haakwerk dus er gaat een week voorbij met de steek wel in gedachten maar verder geen nazoekwerk. Ook was ik al bezig met het maken van een andere steek en die heb ik eerst verfilmd, dit was de frambozensteek.

24 November 2016:

Ik vind het buitenlandse filmpje met uitleg over de nieuwe steek. Dat filmpje gaat zo razendsnel dat ik meerdere keren heb moeten terugspoelen voor ik zag waar en hoe ze instak in de steek. In het buitenlandse filmpje wordt geen uitleg gegeven hoe je elke toer begint of eindigt dus ik begreep meteen dat niet iedereen iets heeft aan dit filmpje. Na het uitpuzzelen van de steek was ik op slag verliefd!

 

img_20161124_160409

Ik heb 24 November  Janna laten zien dat ik de steek nu begrijp en dat ik er een tutorial van ga maken.

25 November 2016:

Ik had nu het probleem dat ik nog niet met de maakster van die deze elegante trui bedacht heeft gevonden had. Gelukkig bood Truus Scholing mij uitkomst, na het plaatsen van de foto hierboven op mijn Facebookgroep Haakwerkje,  heeft Truus het bericht van Esther Meijer incl het patroon op 25 November geplaatst bij mijn Facebookgroep Haakwerkje zodat ik meer informatie had en bij het patroon zat inderdaad het filmpje die ik over deze steek gevonden had. Ik heb meteen een persoonlijk bericht gestuurd naar Esther om te vragen naar haar patroon. Ik vroeg of ze misschien een groep heeft of een website waar het patroon staat zodat ik via het youtubefilmpje met de uitleg over de steek naar het patroon kan verwijzen. Omdat we geen vrienden zijn weet ik niet wanneer Esther haar berichtje zal zien dus ik wacht het rustig af.

 

27 November 2016:

15192511_1815180668766011_5872262170530339469_n

Zondagavond haak ik een boekenlegger van de mooie nieuwe steek met katoengaren en haaknaald 1.75mm

WAUW!!

Zo mooi als de steek ook in het fijne garen uitkomt, ik wordt steeds meer enthousiast over de mogelijkheden met de steek. Ik weet wat me morgen te doen staat!

28 November 2016:

In de ochtend vroeg opgestaan, alles aan kant gemaakt in huis en om 10.00u ga ik aan de slag met mijn filmapparatuur en maak in twee uur de tutorial voor de steek. Ik ga de filmpjes bewerken zodat de toeren in elkaar overlopen en dan kom ik bij het eerste stukje van de tutorial waarin je de steek aankondigd en dan …….

Dan besef ik ineens dat ik geen idee heb hoe deze steek zou moeten heten in het Nederlands. Het buitenlandse filmpje bied geen uitkomst dus ik doe in de middag een oproep bij Facebookgroepen:

en Melanie Testoote

 

De hele dag loopt mijn berichtenbox vol met de leukste namen waarvan de leukste door Annemieke de Gunst en SilviaSilvia wordt bedacht:

 • Binnenkantroosterafzuigkapsteek

Wil je weten hoe deze naam ontstaat, kijk dan bij het bericht op: haken en breien met de Zeeman/Wibra?action en alle andere

Na zoekwerk kom ik erachter dat vele namen voor steken al bestaan, de benaming die Esther gebruikt is gekruiste stokjes maar dat doet de steek geen eer aan. Door de vorm van de steek: het is 3D omdat beide zijden even mooi zijn en er is echt diepte in de steek, de vorm lijkt wel van een honingraat of een rooster dus om het als 1 geheel te laten klinken heb ik er 3D honingraat raster steek van gemaakt.

Vinden jullie dat een mooie naam?

29 November 2016:

Vandaag komt alles bij elkaar. Gisteravond heeft Esther gereageerd op het bericht in de groep Dutch Crochet Talent en heb ik via messenger contact gelegd met Esther.

Na heel wat heen en weer schrijven mag ik Esther vandaag verwelkomen op mijn Facebookgroep Haakwerkje en mag ik het patroon van Esther delen op mijn groep. Hoe fijn is dat?

Ik ben werkelijk blij dat alles nu zo mooi samenvalt en nu kan ik jullie dan de steek laten zien die Esther gebruikt heeft. Heb je vragen over het patroon van Esther, schroom niet om je vragen te stellen bij de groep Haakwerkje!

 

Dan nu na mijn hele inleiding hoe deze steek tot stand is gekomen geef ik hier de link naar de mooie nieuwe steek:

Heel veel haakplezier gewenst en tot gauw,

Honingraatje

Framboosjes en haken?

24 November 2016 — 11.45u

Afgelopen dagen weer teveel gebeurd wat mijn planning danig in de war heeft gestuurd.

Door familieomstandigheden heb ik een aantal opdrachten even opzij gezet, de poncho die ik zou haken voor een bestelling heb ik wel aangenomen maar het wordt geen kerstkado en ik zou nieuwe sloffen van Natalie filmen afgelopen week maar in overleg met Natalie ga ik die filmpjes later deze maand maken.

Na de enerverende dagen was ik gewoon zo leeg dat ik even iets heel anders wilde haken dan waar ik mee bezig was. Mijn hondjes zijn altijd gek van mijn haakprojecten en liggen het liefste onder de warme wol. Dat bracht me op het idee om een klein bankdekentje te haken en met zoeken naar een leuke steek kwam ik de framboossteek tegen – ik heb de steek wel net even anders gemaakt omdat ik de framboos meer naar voren wilde laten komen en dat is mooi gelukt vind ik

framboos-ginti

In dit dekentje is het een verspringende frambozensteek en ik ben begonnen om de steek eerst uit te leggen met de framboosjes gelijk boven elkaar.

Als je het leuk lijkt om de steek te leren, klik dan hier voor de youtube uitleg!

De uitleg voor de verspringende frambozensteek komt er ook aan, die moet ik nog bewerken.

 

Wat is haken toch een ontzettend fijne hobby want terwijl je hoofd zo leeg is, maken je handen toch weer iets zo moois waar ik dan weer veel voldoening uithaal.

De projecten die er nog zijn komen vanzelf weer aan bod, gelukkig is mijn omgeving voor wie ik haak en filmpjes maak ontzettend meelevend en geen van allen heeft gelukkig haast. Dat is weer iets om dankbaar voor te zijn en dat ben ik dus ook!!

Er komen dus zeker nog meer haakfilmpjes aan, dus hou mijn youtubekanaal Wendy Rademaker regelmatig in de gaten.

Vandaag weer een rustige adem in en adem uit dag ( zo noem ik een dag waarop niks uit je handen lijkt te komen omdat je teveel zorgjes aan je hoofd hebt ) en vandaag wil ik weer verder haken aan de omslagdoek in keltische weefsteek maar nu eerst even huishouden – moet (helaas) ook gebeuren.

Fijne dag gewenst en tot gauw,

Framboosje.

Leuke nieuwe give away’s … ja gewoon 2 !!

10 November 2016  — 18.30u

Even een heel kort blogberichtje :

Eerste give away:

Bij Facebookgroep Haakpatroon Fantasiesloffen ‘vieren’ Natalie en ik de eerste 750 leden die we in de groep hebben en dat doen we met een hele leuke give away.

Natalie heeft al een heleboel winnaars gemaakt door een leuk patroon te plaatsen om Adida sloffen te haken en de give away sluit daar helemaal op aan, kijk maar:

Als je nog geen lid bent op de groep Haakpatroon fantasiesloffen – kom dan gauw kijken op onze groep!

 

Tweede give away:

Er komt nog een give away, zondagavond als die van Natalie en mij gesloten is om 20.00u –> dan zet ik mijn give away online en die is omdat ik alweer 2250 abonnee’s heb op mijn YouTubekanaal Wendy Rademaker. Twee leuke prijzen zijn er weer te winnen, dus hou mijn YouTubekanaal goed in de gaten.

Echt leuk om dit korte leuke bericht te delen. Tot gauw en succes met meedoen aan de give away’s.

Groetjes,

Fantasieslof

Veel te vertellen ….

6 November 2016 — 18.00u

 

Wat heb ik veel gedaan en veel te vertellen dus ik ga gauw beginnen

Als eerste :

De deken voor Caroline is af én inmiddels verstuurd en ontvangen door Caroline.

Wat is dat een fijn gevoel als een project wat in gedachten maar niet af komt zomaar ineens dan toch echt helemaal af is en zo mooi geworden. Echt héél blij dat dit project nu afgesloten is.

14642315_1797192473898164_7552590174572756303_n

Ten tweede:

De sloffen voor Natalie zaten toch in het vat van dingen te doen- op 1 dag heb ik alle filmpjes kunnen opnemen en deze staan nu online en met groot succes. Ik vond het echt leuk om het te maken en ben er heel trots op dat het zo goed gelukt is Hier de link naar het patroon op Facebookgroep haakpatroon fantasiesloffen 

Dit is de link naar mijn youtubekanaal waar de afspeelijst staat voor de fantasiesloffen 

Bij 750 leden komt er een leuke give away!!!

Ten derde:

De omslagdoek in jasmijnsteek is al op 3/4 voorgehaakt en komende week wil ik het patroon gaan uittekenen en uitschrijven. Het wordt een mooie brede omslagdoek en niet te lang van achteren dus ik ben er helemaal blij mee. Ik denk wel dat het een betaalpatroon gaat worden want met alle projecten die ik nog wil gaan doen is veel wol en materiaal nodig en het begint nu in de papieren te lopen dus om mijn hobby te laten blijven wil ik het geld van het patroon gebruiken voor het haken.

Ten vierde:

De jasmijnsteek in het rond ben ik ook nog steeds mee bezig. Van de week ook ineens een idee gekregen hoe ik het zou kunnen doen en deze lijkt tot toer 4 te werken. Maar de rest van de week gewoonweg geen tijd meer gehad dus die ligt nog op de W.I.P. stapel — W.I.P = Work in Progress 🙂

Ten vijfde:

Ik ben onverwacht ook begonnen aan een rechte omslagdoek in de keltische weefsteek. Als deze af is en geworden zoals ik het in gedachten had – was geen patroon van – wordt dat wel weer een gratis patroon. Tot nu toe al heel blij met het resultaat

14910502_1804676423149769_7567045526892443010_n

Last but not least:

Ik heb een eerste opdracht binnen voor een kinder omslagdoek met sterren – dus komende week ga ik die uitzoeken en laat zeker het resultaat zien als deze af is.

Zoals jullie wel kunnen lezen verveel ik me geen moment en geniet weer volop van het haken.

Ik wens jou ook veel haakplezier en tot gauw,

Bla… bla… bla

Ik kom tijd tekort …..

18 Oktober 2016  — 16.00u

 

Herken je dat gevoel …. zoveel te doen, zo weinig tijd!!

Na een flinke haakdip en voor haken voor mij een veel te warme zomer ben ik in September weer doorgegaan met mijn sterrendeken afmaken en die is nu ‘bijna’ af. Deze zou ik eind Juni al af willen hebben maar dat heeft nu dus al 4 maanden uitstel 🙁

De pantoffels die ik zou voorhaken voor Nathalie zitten nog in het grote vat van te maken filmpjes …..

Deze week kreeg ik echter via mijn youtubekanaal Wendy Rademaker een compliment over de jasmijnsteek vanuit de punt gehaakt …. maar deze werd veel te smal. Ik had deze wel op de achtergrond in mijn gedachten maar ik kwam gewoon niet uit het patroon om er een mooie brede omslagdoek van te maken.

Zondag zag ik een hele mooie deken voorbij komen met een grafiekje hoe ze de deken had gemaakt maar deze grafiek werd verwijderd vanwege copyright. Ik dacht – zou dat patroon ipv stokjes ook met de jasmijnsteek werken dus ik zondag meteen tekenen en uitproberen ……Tijdens dit uitwerken waar ik de jasmijnsteek ook moet verbreden en versmallen was ik toch ook meteen op de achtergrond bezig met de omslagdoek en ineens zondag tegen 12 s’nachts had ik eindelijk door hoe ik het moest doen en het is zo apart gehaakt maar het klopt 🙂 Ik ging zondagnacht pas om 02.00 naar bed – ik wilde eigenlijk nog haken maar kon mijn ogen niet openhouden … hahahaha – al kon ik nog steeds niet slapen omdat het raasde van geluk in mijn hoofd.

Ik heb dus meteen vandaag – dinsdag 18 Oktober –  bij Zeeman mooi roze Tweed garen gekocht en volgende week ga ik het patroon meteen meeschrijven als ik de omslagdoek ga haken.

Maar ik om dus echt tijd tekort want ik moet nog zoveel eerst eigenlijk afhaken, verfilmen en er bruisen alweer nieuwe ideeen door mijn hoofd want de deken in jasmijnsteek ligt nu even opzij vanwege de omslagdoek maar daar ben ik dus ook in gedachte al mee bezig Ik ben namelijk gek op de jasmijnsteek ……. Ook gaat binnenkort een deken met 52 tunische haaksteken van start op een groep van Wieke en ik ga kijken of ik die steken mooi vind en maak er dan ook weer filmpjes van want het tunisch haken is ook zo leuk!

Sinds kort heb ik ook 2 dagen vrijwilligerswerk, ik help in het ziekenhuis, de komende paar weken een middag op de afdeling oncologie en op vrijdagmiddag doe ik samen met iemand anders een koffierondje langs de poliklinieken waar patienten aan het wachten zijn op hun afspraak en ik breng dan koffie,thee, limonade of bouillon rond en ik moet zeggen dat het elke week erg leuk is en zeer afwisselend en het wordt enorm gewaardeerd door de meeste mensen.

Dus veel te doen, te weinig tijd maar vol bruisende energie gaan we weer verder …..

Veel haakplezier gewenst en tot gauw,

Tik tak ….tik tak …. tijd tikt weg 🙂

 

 

Zomaar even een mutsje gehaakt – wintermuts van craftkitchen.nl

26 September 2016  — 11.00u

Zomaar onverwacht heb ik een tutorial gemaakt voor een kindermutsje, het kwam zo….

muts-2

Op Facebookgroep Haken en haakpatronen zag ik een oproep van Sonja over een leuke wintermuts die staat op craftkitchen.nl  ( klik hier maar voor de link) en Sonja had vragen over het patroon.

Ik moet eerlijk zeggen dat je ook echt even goed moet lezen om te begrijpen wat er gevraagd wordt en er ontbreken enkele belangrijke stappen zoals toer sluiten met een hv en toer beginnen met 1 of twee beginlossen. Ik ben dus zelf het mutsje gaan haken om aan Sonja te kunnen zeggen wat er gevraagd wordt maar het uitleggen zou zoveel tijd in beslag nemen dat ik aanbood om er youtube uitleg van te maken.

Eerst heb ik toestemming gevraagd aan craftkitchen of ik het mocht verfilmen en ik kreeg meteen toestemming. Dat ik het mutsje aan het voorhaken was kwam ik erachter dat vanaf toer 5 het patroon anders wordt dan dat je ziet op de foto van de muts, dus ik ben gaan uitzoeken waar dat door kwam en met het uitzoeken ben ik vanaf toer 5 anders gaan haken. Ik ben in plaats van relief halve stokjes achter wat in het originele patroon staat  gaan haken in de achterste lus en dan krijg je wel het mooie rustige overgang van reliefstokje voor naar halve stokje in de achterste lus

Door het patroon van craftkitchen is er nu wel weer een leuk patroon dus toegevoegd aan mijn youtubekanaal en de afspeellijst voor de wintermuts reliefsteek vind je hier : Afspeellijst wintermuts reliefsteek 

Deze week wil ik verdergaan aan de deken voor Caroline, het weer is zoveel beter om de deken op schoot te hebben en het wordt echt tijd dat deze deken naar Caroline gaat. Ik hou jullie op de hoogte 🙂

De fantasiesloffen ga ik binnenkort ook aan beginnen maar eerst de deken van Caroline afmaken en de twee tussendoor projectjes hebben mijn haakzin weer helemaal teruggebracht dus het haken is weer in de turbostand … hahaha

Ik wens jullie heel veel haakplezier en tot gauw,

Mutsje

TEAL RIBBON gehaakt

20 September 2016  — 22.00u

Wat gaat een week snel voorbij en wat is er alweer veel gebeurd.

GIVE AWAY:

De give away is nog steeds online en loopt tot morgen –  21 September, ik heb er zelfs nog een extra give away bijgemaakt voor een lange tunische haaknaald nummer 4 want met de filmpjes van de sterrendeken was er niemand die gereageerd had voor de haaknaald.  De uitslag komt dus morgen voor de give away!!

FANTASIESLOFFEN VAN NATHALIE:

Afgelopen week heb ik nog niet aan de sloffen kunnen beginnen, ik ben druk bezig met al de draadjes wegwerken, maar begin van vorige week was het zoooo warm dat ik geen haakwerk wilde vasthouden, veel te warm.

VRIJWILLIGERSWERK:

Ik ben onverwacht begonnen aan vrijwilligerswerk in het ziekenhuis, samen met iemand anders brengen we thee,koffie,limonade, bouillon rond bij de wachtkamers van de verschillende poli’s. Afgelopen vrijdag was mijn eerste middag en wat is het leuk om te doen. Ik zal vrijdag een foto maken van ons karretje met drinken 🙂

TEAL RIBBON:

Vorige week was er een beheerster van een haakgroep op Facebook en zij wilde stoppen met haar groep vanwege laster en pestgedrag – meteen bedacht ik me dat ik vorig jaar ook al dacht om aandacht te vragen tegen peseten en dat kan door het haken van een teal kleur ribbon want die staat tegen pesten Meteen de gedachte omgezet in daden, dus bij Caroline van www.carosatelier.nl  gevraagd of zij de teal kleur op voorraad had en dat was gelukkig zo. Meteen ook de volgende dag in huis dus weer TOPservice!

Ik had het weekend geen tijd om filmpjes te maken maar gisteren 19 September in de middag heb ik het filmpje kunnen maken. Het toeval wil dat het 19-23 September de week is tegen pesten dus hoe mooi kunnen dingen samenvallen – dit wist ik nog niet toen ik het katoen bij Caroline bestelde – pas na het bestellen ging ik zoek of er al een ribbon gehaakt is in teal kleur en toen kwam ik de data tegen van de week van het pesten. Dus meteen de mooie ribbon gehaakt en online gezet en ik hoop dat er velen haaksters met me mee gaan haken voor dit goede doel!

YOUTUBE FILMPJES:

Ik merk dat het maken van filmpjes er weer even in moet komen dus het opnemen gaat niet zo snel als een half jaar geleden en ook heb ik minder tijd omdat ik 2 dagdelen vrijwilligerswerk ga doen. Ik probeer elke week wel iets op te nemen maar bv de sloffen gaan wel iets van 25 filmpjes worden denk ik dus dan kan het zijn dat er niet zoveel gebeurd op mijn kanaal maar dat ik hard aan het werk ben op de achtergrond. Het maken van de filmpjes is weer waar het zijn moet, het is een hobby en geen dagtaak 🙂

VLOGGEN:

Ga ik nog vloggen?

Ja, ik denk het wel. De hele week toch bij stilgestaan en ik denk dat ik het wel ga doen zeker ook nu met mijn teal ribbon en de groep – pesten is niet ok – die ik heb aangemaakt zal er regelmatig toch wat te vertellen zijn Dus binnenkort ga ik het proberen …..

Rest mij nu nog om je te bedanken voor het lezen van mijn blog en ik hoop weer gauw hier te schrijven,

TEAL RIBBON = Pesten is niet ok!

Give away en meer nieuws

12 September 2016

We zijn er weer, nog niet op volle kracht maar ik ga weer langzaam aan van start.

Als eerste met een give away want mijn youtubekanaal groeit elke dag een beetje door en vorige week stond de teller zomaar weer op 1750 abonnee’s dus ik heb weer leuke haakitems gevonden en je kan tot 15 September 2016 meedoen.

Deken van Caroline:

De deken van Caroline ben ik nu alle draadjes aan het wegwerken en ik moet nog 1 toer voorhaken op youtube, die toer had ik volledig uit frame gehaakt dus die gaat overnieuw. De hele zomervakantie heb ik bijna niet gehaakt, ten eerste door mijn gezondheid, ten tweede waren de dagen soms zo warm dat ik niet wilde haken en ten derde ben ik inmiddels geopereerd wat bijna twee weken herstel nodig heeft gehad. Nu heb ik weer helemaal zin,tijd en energie om te gaan beginnen en ik ga eerst alles afmaken waar ik aan begonnen was: de deken voor Caroline en de sloffen verfilmen van Nathalie.

Sloffen van Natalie:

Ik had eigenlijk met Natalie afgesproken dat ik de filmpjes niet meer ging maken, het patroon en de groep op Facebook draait al op volle toeren : Hier de link naar de groep Fantasiesloffen 

Van de week toch nog gevraagd aan Nathalie of de filmpjes toch welkom zouden zijn en Natalie zou toch heel graag de filmpjes ter ondersteuning van het patroon hebben. Dus ik ga rustig aan alles verfilmen de komende tijd en dan tzt gaan toch de filmpjes voor de leuke sloffen online. De CAL om steeds andere sloffen te gaan haken, gaan we niet doen omdat ik merk dat teveel druk op de ketel voor mij niet fijn werkt

Samenwerking stopt met Marjolein van Sterrendeken van Muis:

De sterrendeken is bijna helemaal gemaakt als CAL en de bestanden en filmpjes blijven online op Facebook bij de groep Sterrendeken van Muis en op mijn youtubekanaal Wendy Rademaker blijven de filmpjes ook in deze afspeellijst staan. Dus alles wat gemaakt is voor de sterrendeken blijft zichtbaar.

Marjolein gaat nog een deken haken in 35 tunische steken maar de samenwerking gaat tussen ons niet meer door, ik heb geen verdere behoefte om samen te werken met het huidige sterrenteam en ga andere haaksteken en filmpjes maken.

Idee??

Ik loop met het idee rond om een wekelijkse vlog te maken over een tijdje als ik weer volop haakfilmpjes maak, om zo meer zichtbaar te zijn wie er achter de haakfilmpjes is. Maar het is nog een idee dus moet er nog over nadenken hoe en of ik het echt ga doen …. maar dat zijn dus allerlei nieuwe ideeën en plannen

Heerlijk om weer terug te zijn op mijn blog en met mijn haakwerk, dus ik hoop weer tot gauw,

Vloggertje?

Even een time out!

Al een tijdje zien jullie geen nieuwe berichten en dat komt omdat ik én loop te sukkelen met mijn gezondheid en ook vanwege andere persoonlijk dingen die mijn volledige aandacht vragen.

Het haken en maken van filmpjes is een hobby, zo gauw er iets is in mijn gezin is of zoals nu mijn gezondheid niet zo best is staat mijn hobby haken eigenlijk stil.

Ik zou bv samen met Natalie de fantasiesloffen gaan lanceren als CAL, maar deze heb ik afgezegd bij Natalie omdat het maken van de filmpjes even niet wil. Ik heb binnenkort een operatie en moet daar eerst van herstellen voordat ik weer filmpjes ga maken.

Het is dus even helemaal stil op mijn site en op mijn youtubekanaal zijn alleen de filmpjes van de sterrendeken elke week online, nieuwe filmpjes verwacht ik voorlopig nog niet. Zo gauw ik weer aan de slag wil, laat ik het zeker via een nieuwe berichtje weten.

Voor nu wens ik je heel veel haakplezier en ik hoop dat de filmpjes die ik al gemaakt heb toch nog veel hulp kunnen zijn voor velen.

Liefs,

Wendy.

 

Weer een nieuw bericht, nieuwe categorie en een nieuwe give away :-)

2 Juli 2016 — 22.00u

Wat vliegt de tijd toch voorbij, ik heb zoveel te doen en zo weinig tijd 🙂

DEKEN:

De deken van Caroline van www.carosatelier.nl is nu bijna klaar, ik zag met nakijken wel dat ik een aantal toeren over moet haken en dat moet ik nog doen. Mijn target om 25 Juni de deken naar Caroline gebracht of verstuurd te hebben is niet gelukt. Ik heb afgelopen maand zoveel tegenslag – in de vorm dat ik hard gevallen ben en daar veel last van heb en ik ben de afgelopen 2 weken steeds zo duizelig en vervelend dat haken geen optie is – dat het gewoonweg niet lukt om de deken af te krijgen en ik moet nog maar enkele toeren en draadjes wegwerken. Gelukkig is Caroline heel begripvol!!

Woensdag krijg ik weer nieuwe nagels van Diana – van Diana Nails – en daar wacht ik even op om deze nieuwe filmpjes op te nemen. 1 nagels is namelijk afgebroken en dat vind ik jammer voor de filmpjes -ijdeltuitje stiekem hé 🙂

SLOFFEN :

De sloffen waar ik samen met Natalie mee bezig ben is ook op een iets langzamer tempo gekomen, de tijd werkt me nu gewoon tegen. Zoals lezers van mijn blog weten zeg ik altijd dat mijn gezin ten alle tijden voorgaat en met 3 kinderen in de toetsweek was het afgelopen week dus totaal geen haken want het was nodig om er voor mijn kinderen te zijn. Volgende week hebben ze hun laatste week naar school en dan heb ik weer meer tijd voor mijn filmpjes. De CAL voor de sloffen, jaja het wordt een heuse Crochet Along 🙂 heb ik gevraagd aan Natalie of we die in September kunnen starten. Dit omdat begin Augustus die we eerst op de planning hadden staan nog midden in de schoolvakantie valt en dat is voor een eerste CAL niet echt handig als je een dagje weg bent geweest en dan s’avonds nog veel op Facebook zijn Al staan we dus te springen om de sloffen te gaan laten zien, nog heel even wachten maar voor we het weten is het weer September!

WEETJES:

Verder heb ik afgelopen week dus niet veel gedaan met haken want mijn hoofd wil gewoonweg niet, erg duizelig en het haken is dan teveel. Dus heb ik rustig gezeten om energie op te doen en een nieuw spel op de pc leren spelen namelijk Slither en dat vind je op de site slither.io – PAS OP- Hééééél verslavend 🙂

Ik heb er zelfs een kort filmpje van gemaakt –

Afgelopen weekend heb ik weer een nieuwe mijlpaal gehaald,  mijn kanaal heeft de 1500 abonnee’s gehaald en dus weer tijd voor een hele leuke give away met 3 hele leuke prijzen Je kan tot 14 Juli 2016 meedoen 🙂

Morgen is het zondag dus nog even lekker rusten en dan maandag hoop ik de basis slof bovenkant voor te haken en dinsdag de rest van de slof zodat het eerste gedeelte van de Fantasieslof die we gaan haken klaar is

NIEUW:

Dus genoeg te doen de komende week en ik hoop ook weer sneller hier te schrijven in mijn blog …… Oh ja, vandaag ook een nieuwe categorie gemaakt op deze site namelijk Wol of Fame waar ik werkjes / haakwerkjes die gemaakt zijn door anderen door mijn filmpjes wil laten zien dus heb je al iets gemaakt dmv van mijn tutorials, geef me dan een foto ervan als je die wilt laten zien in Wol of Fame 🙂

Weer veel haakplezier gewenst de komende tijd en tot gauw,

Giveaway

Deken bijna af, pantoffels komen eraan…..

12 Juni 2016 — 11.45u

Wat vliegt de tijd toch voorbij en wat is er weer veel gebeurd sinds mijn laatste berichtje.

Na iets meer dan een week rust gehouden te hebben heb ik weer heel veel filmpjes kunnen maken voor de deken en nu ben ik met filmpjes al bij week 21 dus het maken van de filmpjes is bijna klaar en eerlijk gezegd ben ik daar heel blij mee want wat kost het veel tijd om alles te maken. Ik merk dat het in korte tijd maken van zoveel filmpjes niet echt iets voor mij is want de tijdsdruk werkt niet echt rustgevend wat het maken van filmpjes voor mij is.

Dus door dit project zie ik in dat ik als ik grote projecten zou willen ik er tijd voor moet hebben en het anders niet moet doen want met mij grote gezin is het nou eenmaal al druk van zichzelf op de dag.

Dus de deken is bijna af en dat voelt héél goed 🙂

Dan de sloffen van Natalie, deze ga ik ook deze week mee beginnen om die te verfilmen en daar kijk ik helemaal naar uit want ze zijn zo leuk.

Dus weer genoeg te doen komende week en na deze projecten ga ik minder openemen en weer zelf meer haken want er liggen nog een aantal UFO’s te wachten. Ik wens jullie ook veel haakplezier en tot gauw,

Pantoffeltje.

Mereltjes, voorlezen en meer

26 Mei 2016 – 08.25u

Deze week is echt een aparte week voor mij ….

Na de workshop op zaterdag in Santpoort-Noord en de lancering van de deken op zondag – lees bijna de hele dag werken op de pc – heb ik maandag echt even moeten bijtanken dus een rustig dagje ingebouwd.

Met die rustpauze kwam ik erachter dat ik veel te veel op handen heb genomen en hoe graag ik alles ook doe heb ik de knoop doorgehakt om de vertaling naar Duits en Engels niet te doen – met Marjolein afgesproken dat we gaan kijken of er Megavraag naar is en anders houden we het bij de Nederlandse filmpjes, die zijn zo close up opgenomen dat als je geen Nederlands spreekt nog steeds kan volgen wat ik doe.

Nadat je zo’n beslissing maakt valt er gewoon een pakje van je schouder!

Deze week moest ik echt even gas terugnemen want ik voel dat ik teveel bezig was met de filmpjes maken en dat gaat ten koste van de kwaliteit. Dus ik heb dinsdag ook rust genomen, lekker gewandeld bij het Hoofddorpse bos, wordt daar altijd helemaal relaxed en ik hoorde zoveel piepen in de tuin dat ik eens voorzichtig ging kijken bij de klimop en kijk nou:

Dat is zo speciaal om te zien in je eigen achtertuin, was er stil van 🙂

Meteen natuurlijk een bewerkt filmpje gemaakt, want wat vind ik het programma movie maker leuk om te doen en ik moet zeggen dat even die twee dagen totaal iets anders doen is weer goed voor mijn persoontje.

Voor de komende zondag toch nog twee extra filmpjes gemaakt gisteren ( woensdag de 25e) – het was de bedoeling om week 13 op te nemen maar het eerste kleine filmpje wilde al bijna niet lukken dus ik weet inmiddels dat ik dan niet verder moet proberen om aan grote opnames te werken. Dus ik heb het bij 3 filmpjes gehouden, waarvan er twee nu al klaar staan. De derde heb ik zelf gewist van mijn telefoon, iets te snel met missers weghalen 🙁

Gelukkig was dat een heel kort filmpje dus zo weer opgenomen.

Ook heb ik weer een voorleesverhaaltje voorgelezen en die staat weer online op youtube en op www.wendyleestvoor.nl 

Er staan gewoon al 19 verhaaltjes uit het grote opa en oma boek van Carry Slee online!

Vanaf volgende week weer verder met filmpjes opnemen, ik ben weer helemaal opgeladen met die paar dagen even andere dingen te doen.

Vandaag lekker even op bezoek bij iemand, wandelen en weer eens haken aan mijn eigen dekens, kom daar ook al 2 weken niet aan toe en ik mis het enorm ….. dus ik wens jou ook veel haakplezier of andere leuke bezigheden en tot gauw,

Mereltje

 

 

 

Afspeellijst voor Sterrendeken van Muis

22 Mei 2016 — 22.00u

 

Zo, dat was even pittig vandaag …..  nadat ik afgelopen nacht pas om 02.30u naar bed ging omdat ik de filmpjes zover mogelijk had voorzien van linken en woordtags en van beschrijving.

Om 10.oou vanmorgen werd ik wakker na enkele uurtjes slapen en ik zat net aan de koffie dat ik zag dat Marjolein de lancering van de eerste  weekopdracht om 08.00u al gelanceerd had …. dus gauw die koffie naar binnen en als de wiederweerga de filmpjes op openbaar zetten en de laatste linken in de filmpjes verwerken en al met al zo’n 3 uurtjes zoet geweest voordat het naar tevredenheid stond en nu staat dus week 1 van Sterrendeken van Muis online en 8 filmpjes van mij draaien wereldwijd rond

Kijk maar eens ;

 

Even gewandeld met de hondjes en bakkie koffie gedaan en in de middag de 2 winnaars uitgekozen van de give away die ik gehouden heb voor de 1250 abonnee’s

Ook daar weer veel tijd aan besteed en na het koken bovenstaand filmpje voor gemaakt, uploaden etc De hele dag dus bezig geweest met de pc. Geen enkele steek gehaakt vandaag dus morgen staat er zeker haakwerk op het programma, hoop ik 🙂

Ik ben heel benieuwd of er veel mensen gaan haken met mijn filmpjes, de tijd zal het leren.

Ook heb ik vanmiddag contact gehad met Natalie en zij heeft zo’n leuke sloffen bedacht … even haar foto zoeken

sloffen

Deze zijn  toch echt te gek én wat zo leuk is: Natalie gaat het patroon GRATIS uitgeven en ik mag haar patroon verfilmen en dat gaat al op korte termijn gebeuren dus hoe leuk is dat?

Ikzelf vind ze helemaal geweldig en weet zeker dat er gegadigden zijn die de wol wel geven om even die sloffen te gaan maken 🙂

Nu ga ik lekker even ontspannen na een drukke, volle maar tevreden zondag.

Tot gauw,

Slofje

Workshop, lancering Sterrendeken en meer …..

21 Mei 2016 — 22.15u

Ik schrik ervan hoe lang ik alweer niet in mijn blog heb geschreven – ook weer een goed teken want ik heb het druk, héél druk!

De Sterrendeken van Muis, van Marjolein Kooiman, gaat morgen van start en het maken van de youtubefilmpjes heb ik dus de afgelopen 3 weken top prioriteit gemaakt en ik ben nu op de helft van de filmpjes.  Ook heb ik aangeboden om de filmpjes te maken met vertaling naar Duits en Engels maar daar heb ik me echt wel op verkeken, dat is véééél werk. Gelukkig is er een medebeheerster bij de groep van Marjolein – Elmora- en zij vertaald alles naar Duits en Engels maar het knippen en bewerken van de bestaande Nederlandse filmpjes is een echte urenvreter ….. ik vind het heel leuk dat ik dat nu ook maak – al moet ik van de bodem af leren om met moviemaker programma te werken –

Mijn grootste ‘probleem’ is tijd…. de dag heeft gewoon te weinig uren of ik heb gewoon teveel te doen …. hahahaha

De filmpjes in het Nederlands gaan sowieso morgen online maar de Duitse en Engelse ben ik hard mee aan het werk.

Deze komen zo gauw ze bewerkt zijn.

Ook is er nog 13 weken te gaan qua opnemen van de wekelijkse haakwerk ( gemiddeld 2 uur opnemen per weekpatroon) dus tel maar uit dat ik de komende weken zeker zoet ben en dat is geen gemopper maar daar ben ik heel blij mee.

Vandaag een hele leuke workshop mogen meemaken met Marjolein, vorige week vroeg ze me of ik mee wilde naar de workshop en ik heb er absoluut geen spijt van dat ik meteen JA gezegd heb, want het was echt heel leuk vandaag.

Kijk maar:

 

Morgen dus de groep Sterrendeken van Muis gaan kijken want de CAL van Marjolein gaat echt van start!!

 

maar dat is nog niet alles ….

Vorige maand kwam ik Natalie tegen op Facebook en zij heeft zelf hele leuke sloffen ontworpen en nu vandaag hoor ik van haar dat ze het patroon al uitgeschreven heeft en dat ze het gaat ‘lanceren’en ik ga ook daar filmpjes voor maken …… wordt vervolgd want ik weet nog niet wanneer ik de filmpjes kan maken en wanneer en waar Natalie het patroon gaat delen maar jullie horen zeker meer zo gauw we het uitgewerkt hebben.

Leuk hé om zo in een sneltrein over haken te stappen en deze rijdt inmiddels op volle toeren!!!

Ook de voorleesfilmpjes probeer ik bij te houden maar deze week komt het voorleesfilmpje wat later in  de week, morgen met de lancering van de deken hou ik mijn youtubekanaal Wendy Rademaker even in sterrendeken schijnwerpers 🙂

Ik hoop hier gauw weer te schrijven maar jullie begrijpen dat elk minuutje van de dag voorlopig echt wel gevuld is bij mij … héérlijk!

Tot gauw en veel haakplezier gewenst,

Sterrendeken van Muis …… bijna!